Advert
as

Solhanlılar Camide Cuma Namazının Sevincini Yaşadı

Solhanlılar Camide Cuma Namazının Sevincini Yaşadı

​Covid-19 önlemleri kapsamında ibadete kapatılan camilerde, vatandaşlar tarafından sosyal mesafe kuralı çerçevesinde Cuma namazı cami kılınmaya başlandı.

Ezanın okunmasıyla maskelerini takıp, seccadelerini de ellerine alarak camilerin yolunu tutan Solhanlı vatandaşlar uzun bir aranın ardından Cuma namazını cami içerisinde kılmanın mutluluğunu yaşadı. 

Namaz öncesi görevliler, namaz kılacak vatandaşlara maske takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Maske ve sosyal mesafe ile kılınan cuma namazında, vatandaşlar seccadeleri evlerinden getirdi.

Camilerde cemaatle namazlarını eda eden Solhanlı vatandaşlar, uzun süre camilerde Cuma namazlarını kılmaktan mahrum kaldıklarını belirterek tekrardan bu güzel ortama kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi. 

Uzun bir aradan sonra camide Cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren ilçe müftüsü Muharrem Dutar, “Yüz güne yakın bir süredir camide Cuma namazı kılamıyorduk. Allah’a şükürler olsun bugün sosyal mesafe kurallarına uyarak ilk Cuma namazımızı cami içerisinde kıldık. Koronavirüs salgını sebebiyle ülkemizde alınan tedbirler kapsamında camilerimiz belli bir süre kapalı tutulmuştu. Her geçen gün kademeli olarak normalleşmeye doğru ilerlerken uzun süre sonra cami içerisinde ilk Cuma namazımızı eda ettik. Vatandaşlarımız maske ve seccadelerini alarak, sosyal mesafe kurallarını ihlal etmeden tüm vakit namazlarını artık camilerimizde cemaatle birlikte kılabilirler. Hüzün içerisindeydik, Allah’a hamd olsun ki bu günlere ulaşmayı bizlere nasip etti ve namazımızı camide kılabildik. Allah minarelerimizi ezansız, camilerimizi cemaatsiz bırakmasın inşallah. Rabbim tez zamanda bu sıkıntılı süreçten kurtulmayı bizlere nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum