Advert
as

Üniversitesinin Kanser Araştırma Projesi Kabul Edildi

Üniversitesinin Kanser Araştırma Projesi Kabul Edildi

Bingöl Üniversitesi tarafından “TÜBİTAK 1002- Hızlı Destek Programı” kapsamında Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) sunulan meme kanseri araştırma projesi kabul edildi.

 

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kadir Erdoğan ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Gündoğdu tarafından “TÜBİTAK 1002- Hızlı Destek Programı” kapsamında Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) sunulan meme kanseri araştırma projesi kabul edildi.

 

Biyoloji Bölümü Kanser Araştırma Laboratuvarında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kadir Erdoğan, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görülen projede fitokimyasal polifenolik bileşiklerin klinik öncesi araştırmalarda ve klinikte meme kanser tedavisinde başarılı neticeler sunan DNA hasar yanıt inhibitörlerinin anti-kanser özellikleri üzerine olan etkilerinin araştırılacağını belirtti.

 

Dünyada ve ülkemizde her yıl milyonlarca kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu hatırlatan Dr. Erdoğan, bireyselleştirilmiş tedavi yaklaşımlarının, klinikteki başarıyı arttırdığını; ancak zaman içerisinde gelişen ilaç direncinin tedavi yanıtını engellediğini belirterek, gerçekleştirecekleri çalışmalarla yeni nesil anti-kanser tedavi ajanlarının aktivitelerini arttırmayı amaçladıklarını ve elde edilmesi ön görülen araştırma sonuçlarının, ulusal ve uluslararası ikili işbirliklerinin sağlanacağı araştırma-geliştirme projelerini motive edeceğini söyledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum