Advert
as

Asmakaya Köyünde Sel Felaketi

Asmakaya Köyünde Sel Felaketi

Asmakaya'da cumartesi akşamı gök gürültüsü ve şimşeklerle başlayan şiddetli yağışta dağlardan inen sel suları köy içindeki derenin taşmasına neden oldu.

Etkili olan kuvvetli sağanak yağış, Asmakaya köyünde sel felaketine neden oldu. Köylülere ait bahçeler ve yollar adete çamur deryasına döndü. 

Yağışla birlikte oluşan sel, ekili alanlara büyük zarar verdi. Sel baskını nedeniyle arazisindeki meyve ağaçlarının ve sebzelerinin büyük oranda zarar gördüğünü belirten köy sakini Zeki Yazıcı, yağışın aniden başladığını tüm emeklerinin selle birlikte kaybolduğunu söyledi. 

Bir sene önce aynı şeyi yaşadığını belirten Cezayir Demir ise, "Bu dereden sürekli sel gelmektedir. DSİ tarafından yapılan kanal dar ve yetersizdir. Şuan kanal tamamen selin getirdiği taş ve çamurla doldurulmuştur. Sözde menfez yapılmış 1,5 - 2 metre civarı aslında buranın daha geniş ve yüksek olması gerekir. Her sene aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Selin geldiği vakit inşaatın oradaydık çoluk çocuğumu zor kurtardım. Komşularımıza seslendik derede mahsur kaldık. Yollar kapanmış durumda selden önce bu alana iki kamyon kum boşalttım inşaat malzemelerimle beraber sel alıp götürdü. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yağmur yağdığı zaman acaba sel gelir mi? diye evimizde korkudan uyuyamıyoruz. köy halkı olarak mağduruz. Yetkililerin bir an önce sesimizi duyup bu mağduriyetimizin kalıcı olarak gidermesini talep ediyoruz."dedi.  

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum