Advert
as

Bingöl'de Modern Tavukçuluk İlk Ürününü Verdi

Bingöl'de Modern Tavukçuluk İlk Ürününü Verdi

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Etçi tavuk işletmeciliğinde ilk dönem broiler piliçler yetiştiriciliği tamamlandığını ve kesime gönderilmeye başlandığını belirtti.

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar 9. Etap kapsamında %50 hibeli daha önce tamamlanan 8 adet Etçi tavuk işletmesinde ilk dönem broiler piliçler yetiştiriciliği tamamlanarak kesime gönderilmeye başlandı” ifadeleri kullanıldı.

36 bin baş kapasiteli tesis

 

İl Müdürü Mehmet YILDIRIM kesimhaneye gönderilmek üzere olan tesislerde incelemelerde bulunurken, Yıldırım’a Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü ve İl Proje Yürütme birimi teknik personelleri eşlik etti. Müdür Yıldırım tarafından yapılan açıklamada; “Bakanlığımızca 2006 yılından bu yana yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 2015 yılında ilk kez uygulanan Etçi Tavuk Yetiştiriciliği işletmesinden 8 adedi ilk dönem broiler yetiştiriciliğini tamamlayarak Elazığ ilinde bulunan Entegre tesiste kesime gönderilen etçi tavukların her bir tesisin kapasitesi 36.000 adet/dönem olan işletmelerden, Dik Köyünde bulunan işletmelerde İlimiz için yeni olan etçi tavuk yetiştiriciliği işletmelerinde; Her bir dönem 36.000 baş kapasiteli olan tesisler 42 günde kesim ağırlığına geldikten sonra en yakın kanatlı kesimhanesi olan Elazığ İlindeki BANVİT A.Ş. ye ait Entegre tesiste kesime gönderilip burada karkas beyaz et haline gelecektir. Bu ilk dönemde yetiştiricilerimiz iyi bir randıman sağladıkları görülmüştür. Bu da bizleri sevindirmektedir. Bu tesislerin ilimize, üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, ilerleyen etaplarda ilgilenen üreticilerimizin yatırımlarını bekliyoruz” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum