Advert
as

Solhan Devlet Hastanesi C Grubuna Yükseltildi

Solhan Devlet Hastanesi C Grubuna Yükseltildi

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde, Solhan Devlet Hastanesi, D grubu 50 yataklı kapasiteden C grubu 75 yataklı kapasiteye çıkarıldı.

Solhan Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığının onayıyla D grubu kategorisinden C grubu kategorisine yükseltildi.

 

Solhan Devlet Hastanesi'nin kapasite artırımı hakkında açıklamada bulunan AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu, "Daha önce Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmeler neticesinde, Solhan Devlet Hastanemiz, 50 yataklı kapasiteden 75 yataklı kapasiteye C grubu hastaneye çıkarılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Solhan Halkımıza hayırlı olsun." dedi.

 

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Solhan Devlet Hastanesi'nin Yatak Kapasitesinin 50 (elli) yataktan 75 (Yetmişbeş) yatağa çıkarılmasına dair 28.08.2020 tarih ve E. 1606 sayılı makam onayı ile yapıldığını belirten ve alınan kararın biran önce uygulanması için ilgili birimlere iletildiğini söyleyen Doğu, "Solhan Devlet Hastanesi'nin kapasitesinin artırılmasına ilişkin daha önce bir kaç defa talep yapıldı ancak hastane doluluk oranının düşük olması nedeniyle talep red edilmişti. Hastanemizin D Grubu hastane olması ve kapasitesinin yetersiz olması uygulamada bir takım sıkıntıların oluşmasına sebep oluyordu. Özellikle de Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Eğitim veren Odiyometri Bölümü öğrencilerimizin Hastanemizde KBB Polikliniğinin olmayışından Staj yapma imkanları bulunmadığından dolayı bölümümüz geçici olarak Bingöl Merkeze taşınmıştı. Bunun için, Daha önce Belediye Başkanımız Abdulhakim Yıldız, İl Genel Meclis üyemiz Halim İlkyaz ile birlikte Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Hilmi Ataseven'i ziyaret ettiğimizde, Solhan Devlet Hastanemizin Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmesi için kapasite artırımı, Seviye Yoğun Bakım ünitesinin açılması, Hastane İç Dış Onarımının yapılması, 3. Bir Diş Ünitesi ihtiyacı Transport Küvöz ihtiyacı, Personel ihtiyacı başta olmak üzere tespit edilen sorunları bir rapor halinde kendisine sunmuştuk. Bu sorunlarımızın önemli bir kısmı çözüme kavuştu." dedi.

 

Yeni Bölümler Açılacak

 

Doğu son olarak şunları kaydetti; "Alınan bu kararla birlikte inşallah Hastanemizde KBB bölümünün açılmasıyla söz konusu bölümümüz tekrar Solhan'da eğitime devam edecektir. Hastane Kapasitesinin arttırılması, Hastanemizde hizmet veren; Dahiliye, Genel Cerrahi, Kadın Doğum, Pediatri, Anestezi, Aile Hekimi Uzmanlığı branşlarının yanı sıra; Kulak Burun Boğaz, göz, ortopedi, acil uzmanlığı ve radyoloji bölümleri açabileceğiz. Radyoloji açıldıktan sonra da tomografi için başvurma hakkımız oluyor, artık branşlardaki bölümlerin de açılması sağlanacaktır. Sağlık alanında Hastanemize bu önemli hizmetin kazandırılmasında Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Hilmi Ataseven'e, Sağlık İl Müdürümüz Dr. Mehmet Emin Gündoğdu'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum