Advert
as

TERÖR GAZİSİ MAAŞINI BİNGÖL SOLHAN SPOR'A BAĞIŞLADI

TERÖR GAZİSİ MAAŞINI BİNGÖL SOLHAN SPOR'A BAĞIŞLADI

Polis memuru olarak görev yaparken 30 Ocak 1996 tarihinde Mardin Nusaybin'de hücre evi baskınında Terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanarak Gazi olan Devlet Övünç Madalyası sahibi, aynı zamanda 15 Temmuz Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, bir aylık Gazilik maaşı olan 5 bin TL’yi Efeler Ligi'nde mücadele eden Bingöl Solhan Spora bağışladı.


AXA Sigorta Efeler Ligi'nde mücadele eden Bingöl Solhan Spor'a gazilik maaşını bağışlayan Gazi Abbas Gündü, “Bingöl Solhan Spor Voleybol takımı Efeler ligindeki Doğu Anadolu’nun tek takımı. Yıllarca Terörle ve Teröristle anılan Doğu Anadolu bölgesinin bu tür başarılar ile gündeme gelmesi son derece önemli ve gurur verici. Bu başarıların devam etmesi ve kalıcı olması son derece önemlidir. Batıdaki takımlar çok büyük bütçelerle takımlar kurarken, Doğu illerimizdeki takımlar kıt imkanlarla bu liglere tutunmaya çalışıyorlar. Ben devletin Gazisi olarak Gençlerimizin terörden ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve Spora yönelmeleri için çorbada benimde tuzum olsun mantığı ile bir aylık maaşımı bağışladım. Benim maaşımın takıma bir faydası olmasa da devlet büyüklerimizin, maddi durumu iyi olan insanlarımızın bu takıma sahip çıkmaları İçin örnek olmak istedim. Çünkü spor, bölgeye huzur barış ve kardeşlik getirir. Sporun olmadığı yerde, sporcunun yetişmediği yerde terör olur, anarşi olur, fitne olur, bozgunculuk olur. Bizim sahip çıkmadığımız gençlerimize terör örgütleri sahip çıkar. Bingöl Solhan Spor takımının hikayesinden çok etkilendim. Bingöl halkının vatansever olmalarından çok etkilendim. Yedi yıl önce öğrencilerin harçlıklarından biriktirerek spor Malzemesi alarak kurdukları bu mütevazi takım bugün voleybol sporunun zirvesine çıkıp Efeler ligine katılmış. Galatasaray, Fenerbahçe, Ziraat Bankası, Halk Bank gibi büyük takımlarla aynı ligde mücadele edecek. Burada çok büyük bir başarı hikayesi var, emek var, çaba var, gayret var. Hepimize düşen bu takıma ve bunun gibi takımlara sahip çıkmaktır. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Bursa'da, Trabzon’da bu başarıları yakalamak kolaydır. Çünkü burada imkanlar daha fazladır. Bingöl'de, Şırnak'ta, Hakkâri’de, Iğdır'da bu başarıları yakalamak çok daha zordur. Çünkü burada imkanlar sınırlıdır. Devletin bir Gazisi olarak bu takımlarımızın bu liglerde kalıcı olması için herkesi bu takımlara sahip çıkmaya davet ediyorum. Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük takımların Bingöl'e maça gitmesi son derece önemlidir. Bu spor müsabakaları bölge halkına moral ve motivasyon sağladığı gibi, gençlerin spora yönelmesine vesile olacak, bu durum terörün bitmesine de çok büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca Bingöl Solhan Spor kulübünün başında bir Şehidimizin oğlunun olması da bizim için ayrıca gurur kaynağıdır. Biz Şehit Aileleri ve Gazileri olarak Şehidimizin bize emaneti olan kulüp başkanı Ziya Sözen başkanımızı ve takımını sonuna kadar destekliyoruz. İmkanlar ölçüsünde bundan sonra da bu takıma sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yapılan bu anlamlı bağışı kendilerini çok duygulandırdığını belirten Solhan Spor Kulüp Başkanı Ziya Sözen ise, “Devletimizin Gazisinin bir maaşını kulübümüze bağışlaması bizleri duygulandırmıştır. Bu bağış, şimdiye kadar aldığımız ve alabileceğimiz en anlamlı bağıştır. Çünkü Gazimiz zaten devleti, milleti, vatanı için canından can, bedeninden parçalar feda etmiştir. Bu vatan İçin yapabileceği en büyük fedakarlığı yapmıştır. Bunun üzerine devletimizin kendisine verdiği Gazilik maaşını kulübümüze bağışlaması her türlü takdirin üzerindedir. Bu anlamlı davranış karşısında diyecek kelime bulamıyorum. Allah bütün Şehit Ailelerimizden ve Gazilerimizden razı olsun. Gazimizin bu örnek davranışı bizlere moral, motivasyon ve büyük güç kaynağı olmuştur. Biz takım olarak çok kısıtlı imkanlarla mücadele vermeye devam ediyoruz. Amacımız sportif başarıların yanı sıra gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora teşvik etmektir. Bu anlamda takımıza verilecek her türlü destek gençlerimizin geleceği için bir yatırımdır. Bu anlamda herkesi takımımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Emeklerini ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum