Advert
as

Çalışan, Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Oldu

Çalışan, Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Oldu

AK Parti Solhan İlçe Teşkilatı'nın 7’nci Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongrede 247 delegenin 144 oyunu alan Nazmi Çalışan Ak Parti İlçe Başkanı seçildi.

Solhan Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye AK Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler,  Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, AK Parti Solhan Eski Başkanı Nihat Doğu, Ak Parti İl Encümenleri ile İlçe Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongrede teşekkür konuşmasını yapan Ak Parti eski İlçe Başkanı Nihat Doğu “AK Parti 2001 yılında Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayip Erdoğan liderliğinde kuruldu ve 18 yıla aşkın bir süredir iktidarda sizlerin hizmetinde sizlere hizmet ediyor. Ülkenin gelişmesi büyümesi kalkınması adına koşuşturuyor ve bu 18 yıllık süre içerisinde yaptığı hizmetler takdire şayandır. Hepiniz takdir etmişsiniz ve onun içindir ki AK Parti yapılan bütün seçimlerde verdiğiniz destekle yaptığınız dualarla her seçimde tek başına iktidara gelmiş ve bu kutlu yürüyüşte sizlere hizmet etmeye devam etmiş ve devam edecektir. Allah'ın izniyle değerli kardeşlerim bendeniz partimizin kuruluşundan itibaren 2 yıl kurucu gençlik kolları başkanlığı 1 dönem ilçe yönetiminde ilçe başkan yardımcılığı mali işler başkanlığı 4, 5, 6. olağan kongrelerde sizlerin, partimizin teveccühü ve desteğiyle 3 dönemdir ilçe başkanlığı görevini yönetmekteyim. Bu görevi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki partiye, bu kutlu davaya, teşkilatın her kademesinde görev yapmaktan büyük bir onur duydum, mutluluk duydum. Değerli kardeşlerim saygıdeğer dava arkadaşlarım AK Parti bir davadır, bir sevdadır, gerçekten bu davaya bu sevdaya gönül vermenin çok önemli bir durum olduğuna inanıyorum. Aynı şekilde AK Parti bir hizmet partisidir. Türkiye’de yani yaptığı hizmetler takdire şayandır. Büyük projelerle ülkenin gerçekten gelişmesine çok büyük katkı sunmuştur.  Parti tüzüğümüzün 31. maddesi gereği 3 dönemdir, görev yaptığım AK Parti Solhan ilçe başkanlığına 4. dönemde artık aday olamıyorum. Bu vesileyle kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,

 

Kıymetli Hazirün, Ak Partimizin 7. Olağan Kongresine Hoş geldiniz.

14 Ağustos 2001’de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan partimiz, girdiği her seçimde başarılarını katlayarak artırıp halkın umudu olmuştur. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 18 yıldır iktidarda olan AK Parti Hükümetimiz sayesinde Türkiye, dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi haline geldi. AK Parti, milletten aldığı güçle halka hizmet ederek Türkiye'nin çağ atlamasına ve dünya ülkelerine örnek olacak yeniliklere imza atmıştır. Partimizin, hayata geçirdiği yatırımlar, ülke de yeni sayfalar açtı. Sürekli kendini yenileyerek, benzersiz icraatlara imza attı. Türkiye ekonomisi AK Partiyle adeta şaha kalktı. 17 25 Aralık'ta hükümetimize saldıran alçaklara, 15 Temmuz'da bağımsızlığımıza hamle yapan FETÖ'cü teröristlere milletimizin desteği ile birlikte bu hükümet boyun eğmedi ve hiç bir zaman hiç bir güce boyun eğmeyecektir.

Millet ile gönül bağı kurarak onların teveccühüne mazhar olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile tüm yol arkadaşlarına şahsım ve ilçem adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 Yeni dönem de yaptığımız çalışmalar.

Solhan halkına vermiş olduğumuz, doğalgaz sözümüz vardı, hamd olsun üstümüze düşeni yapıp ilk kazmayı vurduk. Bu yıl içinde başlayarak, ilçemizin her noktasına doğalgazın ulaşmasını sağlayacağız.

Doğalgazın ilçemize verilmesinde emeği geçen: Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Enerji Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah Tancan'a, Bingöl Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek'e, Kalkınma Eski Bakan Yardımcımız Sayın Av. Yusuf Coşkun'a, Ak Parti Bingöl İl Başkanımız Sayın Mehmet Hanefi Güler'e, Ak Parti Solhan İlçe Başkanımız Sayın Nihat Doğu'ya ve katkısı olan Özaltın Firması Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hayrettin Özaltın ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Cengizile Doğugaz Firması ortaklarından Sayın Abdurrahim Özge ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi

 

 

Kongreye katılım sağlayanlara teşekkür eden Ak Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kulland;

“Değerli Solhan halkına minnet şükran saygılarımı sunuyorum. Bugün burada göstermiş olduğunuz büyük katılım ve teveccühten dolayı hepinize teşekkür ediyorum, Allah sizden razı olsun AK partiye de bu yakışır. Birlik beraberlik kardeşlik temeline dayalı esasına dayalı çalışmanın meyvesi budur işte çünkü ak parti kurulduğu günden beri hep kardeşlik temeli üzerinde vurgular yaptı, hep bunun mücadelesini verdi. Ak partinin 19-20 yıllık bir serüveni var. Bir zekamızı, zihnimizi maziye doğru götürürsek, bir ak parti dönemi ve ak parti öncesi dönemini kendi kendimize değerlendirelim. Diyebilirsiniz ki arkadaşlar sürekli söylüyorsunuz,  sürekli söyleyeceğiz çünkü 180 defada olsa söyleyeceğiz. Bizim dışımızda hizmet eden yok, bizim dışımızda bu ülkenin birlik beraberliğini tesis eden hiç kimsenin bir projesi yok. Bölgesel milliyetçiliği kaldırdık. Türkiye'nin kardeşliğini tesis ettik. Türkiye'nin normalleşme sürecini hızlı bir şekilde ilerlettik ve bugün dünyanın gündeminde birinci konu Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanının tartışılmaz liderliği vardır. Onun için bunun kıymetini çok bileceğiz, çok anlatacağız zikredeceğiz, evlatlarımızın beyinlerine nakşedeceğiz görevimiz budur, bunu yapmak zorundayız. Arkadaşlar ak parti öncesi hepimizin dilinde şu vardı. Diyorduk ki beyaz Toroslar, faili meçhuller her bir rektör bir general gibiydi. Her gece televizyonu açıyorduk o rektör koridorlardan giderken sağında solunda gazeteciler, kameramanlar, fotoğrafçılar, çekimler bir sert demeç veriyordu hepimiz titriyorduk. Diyorduk ki “Aman yarın deprem mi olur, Türkiye'mi batar!” öyle mareşal rektörler vardı. İkna odaları, başörtülü, baş örtüsüz, laik, anti layik, kurmanç, zaza, alevi, suni Türkiye'nin gündemi hep bunlardı. Günde bazen 20-30, bazen de 40-50 şehit cenazeleri kaldırıyorduk. Bir sürü gazilerimiz, bir sürü mağdurlarımız, bir sürü yetimlerimiz, bir sürü dullarımız var. Türkiye böyle kolay bugünlere gelmedi. Ak partinin 20 yıllık mücadelesinde aheste aheste, fellik fellik mücadele var, gözyaşı var, alın teri var, manevi sorumluluk var. Manevi sorumluluk olmasaydı, bunları başaramazdık manevi sorumluluk olmasaydı, bu birlik beraberlik tesis edilmezdi. Bunun değerini bileceğiz bunu kıymetini bileceğiz en çokta bu kültüre yakın ilçe Solhan ilçesidir. Solhan ilçesini gerçekten seviyorum. Çünkü Solhan ilçesi benim kültürüme, benim duygularıma, benim düşüncelerime hitap ediyor. Medrese geleneğinden gelmiş, Nakşi geleneğinden gelmiş, tarikat mensubu insanların bu memlekete yön verdiği dönemlerden gelmiş ve öyle medrese kültürü egemenliği bu memlekette hakimdi ki 12 eylül 82 anayasasına %95'in üzerinde bu millet ret oyu verdi. Bu ilçe Karaman bir ilçedir. Cenabı Allah bu kongreyi hayırlara vesile etsin. Allah sizlerden razı olsun birlik beraberliğimiz daim olsun inşallah.”

 

Konuşmalar sonrasında yapılan oylamada Nazmi Çalışan 144 oy, Abdurrahman Karlı 95 oy alırken 8 oy da geçersiz kullanıldı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum