Advert
as

Doğalgaz Hattında İlk Kaynak Dualarla Yapıldı

Doğalgaz Hattında İlk Kaynak Dualarla Yapıldı

Solhan’da uzun süredir beklenen ve Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ın yoğun girişimleri ve çalışmalarıyla gerçekleşen Solhan doğalgaz hattında ilk kaynak dualarla yapıldı.

Yaklaşık bir ay önce ilçeye doğalgaz verilmesi için Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ın yoğun girişimleri sonucunda gerçekleşen Solhan doğalgaz hattında ilk kaynak dualarla yapıldı.

 

Belediye Çay Bahçesinde yapılan törene Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek, Doğugaz Firma Sahibi Abdurrahim Özge, Doğugaz Genel Müdürü Serhat Demircan, Bingöl 23. Dönem Milletvekili Avukat Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, il ve ilçeden protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Temel atım kapsamında ilk kaynağı Milletvekili Yılmaz ile Vali Ekinci yaptı.

 

İlk konuşmayı yapan Doğugaz Genel Müdürü Serhat Demircan;”Bugün Solhan’da hepiniz tarihi bir ana tanıklık etmek ve bu güzel Solhan’ımızın ilerdeki nesillere daha temiz bir hava ve daha konforlu bir yaşam alanı bırakmak için büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde toplanmış bulunmaktayız. Ülkemizin birçok ilçesine doğalgaz yatırımları başlamış olup bir kısmı da tamamlamıştır. Ancak Solhan’ın doğalgaz hikâyesi hepsinden çok farklı olmuştur. 2020 yılının yedinci ayında yatırım kararı alınan Solhan için Doğugaz ailesi olarak seferberlik ilan ederek ön cepheye kadar lisans genişletme talebinde bulunup hızlı bir şekilde bu önemli süreci başlatmış olduk. Bu kısıtlı zaman diliminde aralık ayı sonuna kadar hiç durmadan en hızlı güvenirliği bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Çok değerli Solhan hemşerilerimizde ilk aşamada Yeni Mahallenin büyük bir kısmını çevreci ve ekonomi olan doğalgaz ile kavuşturacağız.”dedi. 

 

Doğalgazın önemine değinen Doğugaz Firma Sahibi Abdurrahim Özge;” Dün Genç ilçemize doğalgaz açılışını gerçekleştirdik. Bugün de 1964 yıllarından babamın mesleğinden dolayı çocukluğumun bir dönemini geçirdiğim. Doğduğum yerden benim için hiçbir farkı olmayan şansım için önemli bir yere sahip olan Solhan ilçemizin doğalgaz temel atma törenine bir aradayız. İnşallah Aralık ayının sonun da gaz dağıtma gerçekleştirmeye hedefliyoruz. Doğalgaz, dünya enerji tüketimini en önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Türkiye’de enerji kaynakları açısından doğalgaz önemli bir yere sahiptir. Çevresel sorunları önüne geçmek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için doğalgaz kullanımını büyük bir önem taşımaktadır. Solhan ilçemize yapmış olduğumuz yatırımın çok kıymetli hemşerilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız;” Solhan ilçemizin doğalgaz temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.  Sayın Genel Başkan Yardımcım halkımızın teveccühü ile 2014 yılından bu yana Solhan’ımızın hedeflediğimiz projeler kapsamında büyük bir gayret ve çaba içerisinde ekip olarak mücadele ortaya koymaktayız. Yüce Rabbime hamd olsun ki gelinen noktada artık Solhan’ımız da doğalgazı konuşuyoruz. Ben emeği geçen her bir yetkiye şükranlarımı sunuyorum. Sayın Enerji Bakan Yardımcımız Abdullah Tancan Bey başta olmak üzere, Sayın Genel Başkan Yardımcımız Dr. Cevdet Yılmaz bey, Sayın Milletvekilimiz Feyzi Berdibek bey, Sayın Valimiz Kadir Ekinci Bey ve Milletvekilimiz Yusuf Coşkun Bey yine Doğugaz firması ve ayrıca hemşerimiz Doğugaz Firma Sahibi Sayın Abdurrahim Özge Bey’e çok çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.  Özellikle Abdurrahim Özge Bey abimiz gerçekten hemşerimiz olarak elini ciddi anlamda taşın altına koydu. Yoksa belki de biz burada bu doğalgaz temel atma törenini yapamıyor olacaktık ki, Ben kendilerine Sayın Bakanım sizlerin huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Hepinizi en kalbi duygularımla saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun var olun Allah’a emanet olun.” dedi.

 

Teşekkür konuşmasını yapan Bingöl 23. Dönem Milletvekili Avukat Yusuf Coşkun;” Gönül şehri güzel ilçemiz Solhan’ımızın muhterem insanları hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Çok değerli bakanım 19 yıllık AK Parti hizmet kervanında hakikatten bu kutlu yürüyüşte Allah’a hamdolsun ki ülkemize İlimize ve İlçemize çok güzel hizmetler yapmayı rabbim nasip etti. Bugünde burada tekrar güzel ilçemize bu hayırlı hizmetin gelişimine bizde tanıklık yapıyoruz. Bir kez daha Allaha hamdolsun değerli arkadaşlar bu hizmetler kolay olmuyor, bütün hizmetler büyük çabalar var, emekler var. Ben bir hemşeriniz olarak,  bu Solhan’ın bir evladı olarak bu güzel hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği olan herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum, burada bazı isimleri zikretmekten de geçmek istemiyorum. Bir hemşeriniz olarak bu hizmette tüm kamu kuruluşların, teşkilatlarımızın, İl Genel Meclis Üyelerimizin, Belediyelerimizin, Özel İdaremizin, Kaymakamlığımızın çok büyük çabası var. Hepsi yılmadan uğraştılar ama bazı isimler var ki, bıkmadan usanmadan Solhan’a doğalgazı dillendirmeye devam ettiler, biraz önce değerli Abdurrahim abimiz, Belediye Başkanımız ve doğalgaz temsilcimiz anlattı teşekkürlerini sundu, ama bende bir kez daha onları zikretmekten de geçmek istemiyorum. Çok değerli arkadaşlar Bingöllümüze atandığından hemen sonra Bingöl’ün her hizmetinde bütün Bingöllüler gibi yüreğini ortaya koyan her taşın altına elini sokan ve aynı şekilde Bingöllülerle birlikte durmadan yorulmadan koşan koşturan çok değerli Valimize huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Bingöl’ün siyaset abisi yıllardır Bingöl’e her alanda hizmet eden hakikatten Bingöl’ü özellikle Solhan’daki bütün hizmetlerinde hem AK Parti Milletvekilliği dönemlerde hem sonraki dönemlerde Solhan’la ilgili her işte koşan koşturan kendisini bir Solhanlı olarak kabul eden bizimde öyle kabul ettiğimiz siyaset abimiz çok değerli abimiz Feyzi abiye teşekkür ediyorum. Çok değerli hemşerilerim sadece Bingöl’ün değil bütün doğu ve güneydoğunun medarı iftiharı olan Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı Bingöl’ün ve ülke sevdalısı çok değerli Genel Başkan Yardımcımız, çok değerli Bakanımız Cevdet Yılmaz beye huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın gerçekten Bingöl’e Milletvekili olduğu bugüne kadar Bingöl’ün bildiğiniz bütün projelerde imzası var.” şeklinde konuştu.

 

Milletvekili Feyzi Berdibek;” Çok değerli Solhan’lılar bende selamların en büyüğü olan Allah’ın selamıyla hepinizi selamlar saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Şuanda her ne kadar ithal doğalgaz kullanıyorsak ta inşallah bundan sonra kendi gazımızda kullanacağız. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın dış politikadaki mücadelesi takdire şayandır. Dünya ya rağmen Akdeniz’de, Karadeniz’de verilen mücadelenin temelinde yatan ülke ekonomisine katkı bulma amacıyla verilen ciddi mücadeledir. İnşallah bu mücadele sonunda 320 milyar metre küp bulmuş, Sayın Bakanım herhalde ciddi anlamda bir rakam daha bulundu. İnşallah doğalgaz noktasında da ülkemiz kendini farklı bir yere koyacaktır, Allah razı olsun. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımdan, sizlerden Allah razı olsun. Allah birlik beraberliğimiz daim kılsın. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah memleketimize zeval vermesin düşüncesiyle saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğalgaz hizmetini tüm il ve ilçelere kavuşturma mücadelesinde herkesin elinden geleni yaptığına değinen Vali Kadir Ekinci, “Rabbim emeklerimizi boşa çıkartmasın. Sanayileşmeyle birlikte malumunuz olduğu üzere bizleri ve gelecek nesilleri bekleyen en büyük tehlikelerden biriside çevre kirliliğidir. Dolayısıyla çevre kirliliğinin de önüne geçebilmenin yolarının bir tanesi de enerji kaynaklarımızı temiz enerji kaynaklarına çevirmektir. Doğalgaz da bunlardan bir tanesidir. İnşallah biz ve bizden sonraki nesillere daha temiz Solhan bırakma adına bu adımda Solhan için atılmış bulunuyor.” İfadelerini kullandı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz , “Bu güzel günleri gördüğümüz için çok sevinçliyiz. Bundan 10-20 yıl önce bu konuları konuşsaydık insanlara hayal gibi gelirdi. Ama bugün çok şükür bu hayaller gerçek oldu. Hayallerin gerçekleşmesinde liderlik yapan Sayın Cumhurbaşkanımız ve yol arkadaşlarına öncelikle teşekkür ediyorum. Artık Solhan’ın kışları daha temiz bir havası olacak. Vatandaşlarımız daha temiz bir havayı solumuş olacakları. Diğer taraftan ormanlar açısından da çok güzel. Gerçekten odun yakma ihtiyacı ortadan kalkacağı için orman varlığının daha ileriye taşınması açısından da çok faydalı olacaktır. Diğer taraftan konfor, gerçekten bu işten en fazla istifade edecek olan ev hanımlarıdır. Özellikle onlar çok daha rahat edeceklerdir. Bütün bu işlerin olmasında uyum, birlik ve beraberlik çok önemlidir. Siyaset kurumu kendi içinde uyumlu olmazsa, siyaset ve bürokrasi kendi içinde uyumlu çalışmazsa bu işleri yapmak mümkün olmaz. İşte bu birlik ve beraberlik içinde bunlar gerçekleşti. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. İnşallah bu meşalenin Aralık sonunda Solhan’da da yandığını göreceğiz.”dedi

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum