Advert
as

Solhan Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Solhan Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Hak-İş Muş Sendika Başkanı Yaşar Kalır'ın katılımı ile Belediye İşçileri için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Solhan Belediyesinde çalışan işçiler için Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ile Hak-İş Muş Sendika Başkanı Yaşar Kalır tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

 

Toplu İş Sözleşme programında konuşan Hak- İş Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, “Bizim bu bölgede Hak-İş hizmet sendikasına bağlı olan Belediyelerimizde resmi olarak ilk defa toplu sözleşme yaptık. Devletin vermiş olduğu resmi tarih itibariyle 7'ci ayın 1'den itibaren ilk defa Solhan'da gerçekleştirdik. Tabi biz daha önce Muş'ta toplu sözleşme yapmıştık fakat resmi değildi. Yine Belediye Başkanı sağolsun vermişti o zamanlar. Şimdi almış olduğumuz yüzdelik zamlar global olarak baktığımız zaman KYK'nın 696 ile taşeron dediğimiz işçilerine ilk defa %30'lara varan bir zam aldık Solhan Belediyesinde ve bir ilki de gerçekleştiren sayın değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Niye? 60 günlük ikramiye 10 günlük ikramiyeyi yıllık alıyorduk daha önce ama bugün 60 güne çıkardı. En düşük burada alınan işçi maaşımız 800'ün altında alınan maaşa 800 lira net olarak yansıdı alınan zamları diyorum. Tabii ki de 800 lira günümüzün şartlarına göre iyi bir rakam hükümetimiz bugüne kadar vermiş olduğu %5'ler, 10'lar şu ana kadar 2 yıl, 24 aydır hükümetimizin açıkladığı bu 696 ile işe aldığı bütün kurumlardakilere 4+4 veriliyordu. Birinci 6 ayında %4, ikinci 6 ayında %4 iki yıllık süre bu ay sonlandırıldı. Bakalım hükümetimiz diğer kurumlara ne ödeyecek biz onu takip ediyoruz. Ve bugün aldığımız şartlar, bugün aldığımız zamlar %30'ları buldu. Kendilerine Solhan Belediyesi çalışanlarımız adına, sendikamız adına ayriyeten Solhan'a yapmış olduğu bu güzelliklerinden dolayı teşekkür ediyor, Allah yar ve yardımcısı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Sözleşmenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, “Başkanla birlikte yaklaşık bir haftadan fazladır toplu iş sözleşmeleriyle ilgili çalışmalar yaptık. En nihayetinde verilen bir karar var ve o karar neticesinde de bugün buradayız. İnşallah birazdan sizlerin de huzurunda hep birlikte sözleşmemizin altına imzalarımızı atmış olacağız. Değerli arkadaşlar geçende biz bir araya gelmiştik, burada epeyce bir ailece sohbet ettik. Tekrar söyleyeyim sizler gerçekten bizim için değerlisiniz, kıymetlisiniz. Bizler sizleri seviyoruz çünkü biliyoruz, sizin yükünüz bizim kadar ağır ve bu işleri yaparken de sizlerle beraber yapıyoruz. Biz tek başımıza bu işleri yapmıyoruz, siz olmasanız biz bir başımıza bu ilçenin sorunlarının altından kalkma şansımız yok. Bu açıdan ben her birinize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum, Allah her birinizden razı olsun. Tabi gelinen noktada gönül arzular ki her bir çalışanımıza ciddi anlamda maaşlar ödeyelim, ciddi şekilde ailesinin istihdamına veya ailesinin geçimini temin noktasında çalışmalar yürüten kardeşlerimizin en güzel şekilde maaşlarını almalarını inanın hepimizin temennisi. Sizlerde taktir edersiniz ki bu pandemiyle birlikte gelen kaynaklarımız neredeyse sıfıra indi. Geneldeki periyodik paylarda da ciddi anlamda düşüşler söz konusu oldu. Dolayısıyla maaşınızı verirsiniz 10 bin lira ama ödeme yapamazsınız, bunun çok bir anlamı yok. Bizlerde buna göre tabiri caizse ayağımızı yorganımıza göre uzatarak yani olabilecek ne varsa onu sizlerin imkanına sunmak için çaba sarf ettik. Başkana söylemeden bir, iki değişiklik yaptım onuda sizlerle paylaşmak istiyorum. Brüt yevmiye tabanı sanırım 113 liraydı, onu 115 liraya çıkardık. Yine 1. yıl için %15, 2. yıl için %10, 3. yıl için %10 zammımız vardı sözleşmemizde. 1. yıl için %15'miz aynen devam edecek, 2. yıl için %10'muzda devam ediyor, 3. yıl için ise %10 yerine %15 zam verilecek. Hayırlı uğurlu olsun. Kardeşlerimize ben samimi bir şekilde söyleyeyim inanın imkanlar olsa ben istiyorum ki, kamyon arkasında çalışan kardeşlerim 10 bin lira maaş alsın ama maalesef gelinen noktada gerçekten bunu yapma şansımız Solhan Belediyesi olarak hepinizin malumunuzdur. Mesela ay oluyor gelen periyodikten biz maaş ödeyemiyoruz. Ne yapıyoruz, kasamızdan üstüne koyarak maaşlarınızı ödüyoruz.  Tedbirli davranmazsak ne olmuş olacak işte o periyodiklerin az geldiği dönemlerde maaşlarınızı ödeyememiş olacağız. Dolayısıyla maaşları ödeyemedikten sonra 10 bin lira aylık verseniz de bir anlam ifade etmeyecek. O açıdan hepimiz tabiri caizse bu geminin içindeyiz. Sıkıntı problem olduğunda hepimiz bunun sıkıntısını yaşayacağız. Yine çöp kamyon arkasına çalışan kardeşlerimizde biz inşallah 150 lira koku yardımı yapıyoruz.” dedi.

 

Başkan Yıldız konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi. “Değerli arkadaşlar hepinizin malumu ben 6 buçuk yıldır buradayım beraber çalışıyoruz. Benden önce Solhan belediyesi tarihinden bu yana 1 saat dahi mesai alamamıştır. Gidin araştırın varsa böyle bir şey ben yarın bırakırım yok böyle bir şey ilk defa bu bizim dönemimizde oldu. Ve biz bunu da niye yaptık gerçekten işçi kardeşlerimizin alın terine göstermiş olduğu saygıdan kaynaklı bunu yapıyoruz. Bizler cidden sizleri seviyoruz, beraber çalışma azmimiz, gayretimiz bizleri her daim mutlu etmiştir. Dolayısıyla bundan sonra da inşallah sizlerinde daha çok gayret çaba sarf ederek daha yaşanılabilir, bir Solhan için hep birlikte elimizi taşın altın koyup mücadelemizi ortaya koyacağız. İnşallah bu sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden temenni ediyorum. İnanıyorum ki inşallah her birimiz artık ayın birinden sonra daha iyi bir maaş alarak ailelerinizle bunları paylaşmış olacaksınız, ben şimdiden hayırlı olsun güle güle harcayın diyorum.” dedi.

 

Sözleşme sonrası Hak-İş Muş Sendika Başkanı Yaşar Kalır, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'a plaket takdim etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum