Advert
as

Vali Ekinci, ‘Mevlit Kandili’ Mesajı yayınladı

Vali Ekinci, ‘Mevlit Kandili’ Mesajı yayınladı

Vali Kadir Ekinci “Mevlit Kandili” münasebetiyle tebrik mesajı yayımladı.

Vali Ekinci tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi.

 

 Âlemlere rahmet olarak gönderilen, bizler için kendisinde sonsuz örneklikler bulunan, güzel ahlakın tamamlayıcısı, nübüvvet zincirinin son halkası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (a)’ın dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü bir kez daha idrak etmiş bulunuyoruz.

 

Hayatının her anında sevginin ve merhametin sesi olan sevgili peygamberimiz, ahlak, adalet, bilgi, vicdan, iyilik, barış, dostluk ve arkadaşlık gibi konulardaki eşsiz örnekliği ile tüm insanlığa bir muştu ve umut olmuştur.

Bu vesileyle onun mübarek misyonunu ve kusursuz kulluğunu, bizlere miras bıraktığı muhterem ve muazzam hatırasını yeniden düşünmeli ve anlamaya çalışmalıyız. Vahyin dirilten ve onurlandıran mesajını bizlere ulaştırmak için verdiği muhteşem mücadeleyi, çektiği tarifsiz sıkıntıları ve ümmetine karşı duyduğu şefkat ve merhameti yeniden okumalı ve değerlendirmeliyiz.

İki cihan güneşi sevgili peygamberimizi hatırlama üzerinden kendimize dönük sorgulamalar, sahici muhasebeler yapmalıyız. Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu vesileyle duygu ve düşüncelerimize, davranışlarımıza, bireysel ve toplumsal hayatımıza çeki düzen vermeli, peygamberimizi en büyük ümit ve imkan olarak görüp hakikate dair tezlerimizi güncellemeliyiz.

Müslümanlar için hayırlara erişme ile af ve mağfirete ulaşmanın yollarından biri olan bu gecenin dirlik ve düzenimize, huzur ve saadetimize vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu düşüncelerle; ‘Mevlid Kandili’nin, başta Bingöllü Hemşerilerim olmak üzere bütün İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını, Ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini temenni ediyorum.

Mevlid Kandilimiz Mübarek olsun.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum