Advert
as

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Solhan'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısı gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele için yayımlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" kapsamında yapılan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı' yapıldı.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı,”Kadına yönelik şiddetle alakalı olarak belediyelerin kadın sığınma evleri olsun, emniyet, jandarma, sağlık daha çok eğitim noktasında da emniyet bilgilendirme yapıyor diye biliyorum. Jandarmada aynı şekilde bu konuyla alakalı kendi timi var, onunla alakalı köylere giderek seminerler veriyor. Kadına şiddetle alakalı bence en önemli konu şiddetin yapılması şeklinde değil de, şiddetin kabul edilmesini önlemekten geçilmesi lazım. Milli Eğitim Müdürümüzü o yüzden davet ettik. Çünkü çocuklarımız ilkokul, ortaokul ve lisede olsun yani nelerin kendisine yapılan şiddet olduğunu bilir ve aynı zamanda bunlarla alakalı nasıl nerelere başvurması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Birde bunu bu şekilde konuşuyoruz ama profesyonellerin yapması gerekiyor. Çünkü bir noktada bu kadına şiddetle alakalı çocuklara biz bunu anlatırken aynı zamanda bunun teşvik edici bir psikolojik durumu oluyor. Örnek verecek olursak uygulamalarda uyuşturucu maddelerle alakalı seminer verdirdiğimiz zaman bunu biz çoğu yerde kesinlikle bunu konuşmayız ki, söylediğimiz acaba yanlışlıkla bilinçaltına teşvik edici olur mu olmaz mı şeklinde. Şiddeti değil de uğranılan şiddetin şiddet olduğunun farkına varmak ve buna karşı durmanın daha çok değerlendirilmesi lazım. Eskiden teşbihte hata olmasın “kocasıdır, severde döver de” lafı çok abes bir laf. Öncelikle bizim bu kanıyı yıkmamız gerekiyor. Şu an itibariyle zaten gerekli ilde sığınma evlerimiz olsun en ufak bir şey olduğu takdir de gecesini gündüzüne bakmadan biz hemen gönderiyoruz. Çok şükür artık devletimiz bu konuyla alakalı çok hassas. Evlada kendi evladı gibi, kadınları da kendi öz kardeşi gibi elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor. Bizim görevimiz bugün burada sadece toplantısını yapmış olmak için değil de, bir kişiyi bile bilinçlendirebilirsek bizim için faydalıdır.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum