Advert
as

Türk Hava Gönüllülerinden Öğrencilere Tablet Desteği

Türk Hava Gönüllülerinden Öğrencilere Tablet Desteği

Türk Hava Gönüllüleri İnsani Yardım Vakfı, Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu/Ortaokulu'na Tablet Desteğinde Bulundu

Türk Hava Gönüllüleri İnsani Yardım Vakfının bu duyarlı davranışından duyduğu memnuniyeti dile getiren okul Müdürü Ferhat Bayar, “Türk Hava Gönüllüleri İnsani Yardım Vakfı tarafından okulumuz Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu/Ortaokulu'nda eğitim gören, uzaktan eğitim alma imkânı olmayan öğrencilerimiz için Eylül 2020 sonunda doğru tablet bağış kampanyası başlatılmıştı. Söz konusu kampanya kapsamında 100 adet tablet alımına yönelik olarak başlatılan kapmaya, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beş yüz bin tablet dağıtılacağı haberi üzerine, istenen hedefe ulaşılamadan birkaç gün içerisinde sonlandırılmak durumunda kaldı. Birkaç gün dahi olsa devam eden kapmaya kapsamında 22.560,00 TL nakit destek toplandı. Vakıf tarafından başlatılan kampanya sonucu elde edilen gelirle, 24 adet tablet bilgisayar alımı yapıldı. Ayrıca, vakıf gönüllüleri tarafından okula bir adet dizüstü bilgisayar hediye edildi.” dedi. 
Yapılan destekle “Uzaktan Eğitime Destek Sınıfı” oluşturulduğunu söyleyen Bayar, “Okulumuza ulaştırılan tablet bilgisayarla bir adet “Uzaktan Eğitime Destek Sınıfı” oluşturuldu. Türk Hava Gönüllüleri İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan tablet bilgisayar bağışına, İyiliğe Uçanlar İnsani Yardım derneği de 24 adet okul çantası ile destek vererek, gerçekleştirilen çalışmayı daha da anlamlı hale getirmiştir. Her iki vakfımızın yönetimine, gönüllülerine ve bağışçılarına çocuklarımız, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve okulumuz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Okulumuzda önceden oluşturduğumuz Bilişim Teknolojileri Sınıfı ile birlikte şu aşamada aktif olarak hizmete açık iki sınıfımız oluşturulmuş durumda. Sınıflarımızın ilkini ara tatil dönemine kadar aktif olarak öğrencilerimizin kullanımına açmış durumdaydık. Ancak, salgın dolayısıyla ara tatilden sonra alınan yeni önlemler dolayısıyla çocuklarımızın dışarı çıkış zamanları saat 13.00-16.00 saatleri aralığında sınırlı bırakıldığından, o saatlere denk gelen saatlerde çocukların okula geliş gidişlerinin de velilerce sağlanması gerektiğinden gereken verimi alabilmiş değiliz henüz. Bu hafta itibariyle yapacağımız planlamayla her iki sınıfımızı da aktif bir şekilde çocuklarımızın hizmetine sunma gayreti içerisinde olacağız. Zorlu geçen bu dönemde herkes büyük kayıplarla karşıya kalmış durumda, bizler de bunun bilincinde olarak elimizden geldiğince kayıpları hafifletmenin telaşı içerisindeyiz. Okul olarak öğretmenlerimizle birlikte her tür önlemi alarak süreci olabildiğince sağlıklı bir şekilde ilerletmek adına mücadele içerisindeyiz. Ancak ne kadar önlem alırsak alalım, eğitim alanında eksik kalacağımızın farkındayız. Eksikliğin ciddi şekilde giderilmesi adına velilerimizin bizlerle birlikte hareket etmeye özen göstermesi en temel ihtiyacımızdır.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum