Advert
as

Bingöl İHH’dan ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ Kampanyası

Bingöl İHH’dan ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ Kampanyası

‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ sloganıyla yardım kampanyası başlatan Bingöl İHH, zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Türkiye'nin 81 ilinden yüzlerce insani yardım tırını Suriye gönderecek

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından kış mevsiminin gelmesiyle Suriye'ye yönelik ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ kampanyası başlatıldı. İHH, yen tip koronavirüsün (Kovid-19) etkisinin bütün dünyada arttığı günlerde, 81 İlden bağışçıların katkılarıyla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine destek olacak. "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" diyerek yola çıkan ekipler; kıyafet, gıda, battaniye, bot ve yakacak gibi temel yaşam malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden iç savaştan dolayı binlerce kişiye yardımda bulundu. Yardımlarını aralıksız sürdüren İHH, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden yüzlerce insani yardım TIR’ını Suriye’ye gönderecek. Temizlik malzemesi, kıyafet, battaniye, yorgan, yastık gibi uyku gereçleri, yakacak ve soba malzemeleri dolu TIR’lar Suriye’de iç savaştan olumsuz etkilenen insanların acısını hafifletmek için bölgeye gidecek.
10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden yüzlerce insani yardım TIR’ı Suriye’ye hareket edecek.
SURİYE’DE KIŞ MEVSİMİ ARTIK DAHA TEHLİKELİ
Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, “Suriye’de uzun yıllardır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda yaşam daha zor hale gelecek. Çadırların ısınması, çocukların kışlık kıyafetleriyle oyunlar oynaması için yola çıkıyoruz. Koronavirüsün bütün dünyada arttığı bu zor günlerde, Suriye’de kış mevsimi artık daha tehlikeli. Bu zor günlerde 81 ilden bağışçılarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine destek oluyoruz. “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” diyerek yola çıkıyor; kıyafet, battaniye, bot ve yakacak gibi temel yaşam malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.
10 KİŞİDEN 6’SI ŞİDDETLİ YOKSULLUK İÇERİSİNDE
Suriye’deki çatışmalara bağlı olarak gelişen koşullar sebebiyle ülke genelinde 11,1 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Gili, “Ayrıca yaklaşık 9 milyon kişi de yeterli gıdaya ulaşamıyor. BM verilerine göre büyük çoğunluğu yoksulluk sınırı altında yasayan Suriyeliler arasında en temel sorunlar işsizlik ve güvenilir bir barınaktan yoksun olmak. Temel gıda fiyatlarının bir yılda yüzde 100’ün üzerinde arttığı Suriye’de, fiyatlar iç savaştan önceki döneme göre 20 kat daha yüksek durumda. Suriye’de, her 10 kişiden 6’sı şiddetli yoksulluk içerisinde. Gelin, bu zor günlerde, hep birlikte kardeşlerimizin yanında olalım. İhtiyaçlarını karşılayarak kışı rahat geçirmelerine vesile olalım” diye konuştu.

BU KIŞ MAZLUMLAR ÜŞÜMESİN
Gili, Suriye’de ‘İdlib’e Acil Yardım Çağrısı’ Yardım Kampanyası’na destek vermek isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“İHH aracılığıyla mazlum Suriyelilere destek olmak isteyen bağışçılar, KIS yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Bot: 60 ₺, 1 Çuval Un: 150 ₺, Mont: 70 ₺, Battaniye: 60 ₺, Yakacak: 60 ₺, Gıda Paketi: 170 ₺. Bağış Açıklaması: İdlib'e Yardım.
Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise; Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi Hesap No: 2625066-1
IBAN NO: TR42 0020 6001 8702 6250 6600 01
0536 619 78 62”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum