Advert
as

4 Ocak'tan İtibaren Okullar Açılacak Mı?

4 Ocak'tan İtibaren Okullar Açılacak Mı?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'den itibaren geçilip geçilemeyeceği konusunda, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile sürekli temas hâlinde olduklarını söyledi.

Okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'den itibaren geçilip geçilemeyeceği konusunda açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile sürekli temas hâlinde olduklarını söyledi. 

Bakan Selçuk, "Önümüzdeki hafta kabine toplantısında bu, tekrar değerlendirmeye alınacak. Bütün veriler, ilgili Bakanlıklar ve kuruluşlarla paylaşılacak. Daha sonra kabine toplantısında, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başkanlığında yeni değerlendirmeler yapılacak. Bu tür kararları almak, tamamen veriye bakmak gerekliliği doğuruyor. Yani veriye bakacağız, ondan sonra herhangi bir karar almak söz konusu." dedi. 

"Okulların bir an önce açılmasını isteyen bir bakış açım var. Çünkü çocuklarımızın sadece öğrenme kayıpları değil; sosyal, duygusal kayıpları da çok önemli. Velilerimizin içinde bulunduğu sıkıntıların farkındayız. Onlar çok önemli." ifadesini kullanan Selçuk, "Bütün bunlara baktığımızda 4 Ocak, bu tablo içinde iyimser bir tahmin. Yani 'Bir problem kalmadı, açabiliriz.' cümlesini rahatlıkla kuramadığımız bir tarih ama bunu izleyeceğiz, göreceğiz." şeklinde konuştu. 

Bakanlığın web sitesindeki bilgiye göre Millî Eğitim Bakanı Selçuk; 4 Ocak'ta okulların tümüyle açılması kararı alınması, süreç ve verilerin bunu göstermesi durumunda, hazır olduklarını ama kısmen açılması ile ilgili bir durum söz konusu olursa da hangi yaş grupları, hangi okullar olacağı konusunda gereken hazırlıkların yapıldığını söyledi. 

Hazırlık senaryoları içinde yarıyıl tatilinin öne alınmasının da söz konusu olduğunu belirten Selçuk, "Bu gerek sınavlar açısından gerek yapılabilecek iş ve işlemler konusunda gerekse salgının seyriyle alakalı olarak var. Bizim iş takvimi şudur, belirlenmiştir, değişmez diye bir bakış açımız asla yok. Duruma göre bunu esnetiriz, öne alırız, takdim tehir yaparız, başka çözümler buluruz, hepsi yapılır." diye konuştu. 

Yüz yüze sınavı eksik kalan öğrencilerle ilgili salgının seyrine bağlı olarak dönem içinde grup ve günlere ayırarak sınavların yapılabileceğini ya da iş takviminde değişikliklerin söz konusu olabileceğini belirten Selçuk, bunların hepsine hazır olduklarını vurguladı. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum