Advert
as

Solhan’da Eller Yağmur Duası İçin Semaya Kalktı

Solhan’da Eller Yağmur Duası İçin Semaya Kalktı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son aylarda Türkiye genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle Solhan’da Cuma namazının ardından yağmur duası yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugün Cuma namazında "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe okundu.
İslam'ın israfı yasakladığı belirtilen hutbede, "Aziz dinimiz İslam, suyu ölçülü kullanmayı ve israf etmemeyi emreder. Nitekim Resûl-i Ekrem (Sallallahu Aleyhi Vesellem), bir sahabenin abdest alırken fazla su kullandığını görünce, 'Bu ne israf!' diyerek onu ikaz etmiştir. Sahabenin 'Abdestte de israf olur mu?' sorusu üzerine 'Evet, akan bir nehirde (abdest alıyor) olsan bile!' diye cevap vermiştir. Peygamberimizin bu uyarısı, suyun ibadet maksadıyla bile olsa asla israf edilmemesi gereken nadide bir nimet olduğunu bize hatırlatmaktadır." ifadeleri kullanıldı.
Cuma namazının ardından Müslümanlar, yapılan yağmur duasına katıldı. Kuraklığın kalkması için topluca dua edilerek niyazda bulunuldu.    

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum