Advert
as

112 Sağlık Ekipleri Dijital Telsiz Sistemine Geçti

112 Sağlık Ekipleri Dijital Telsiz Sistemine Geçti

112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ile İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine, kesintisiz haberleşmeyi sağlamak amacıyla dijital telsiz haberleşme sistemi kuruldu.

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ilimize tahsis edilen 2.085.750,3 TL üzerinde bir kaynakla dijital telsiz haberleşme sistemin kurulduğunu belirtti.

Gündoğdu;“İlimiz genelini %100 kapsayan sayısal telsiz kurulum ve saha testleri yapılmıştır. El, araç ve sabit merkez telsizleri kurulumu yapılmış, İlimizin fiziki hudutları içinde mümkün olan en fazla sayıda ve özellikle önceden görüşme sağlanamayan noktalardan kayıt almak suretiyle ses haberleşmesine yönelik denemeler gerçekleştirilmiş, sinyal gücü ölçümleri yapılarak yapılan test çalışmaları kayıt altına alınmıştır. İlimizin tüm komşu il hudutlarına gidilerek ayrıntılı bir çalışma yapılmış, gidilen yerlerde özellikle 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının önünden ve içinden çağrılar yapılarak telsiz görüşmeleri test edilmiştir. İlimizin tüm sınırlarını kapsayacak şekilde, yol güzergâhında rastgele seçilen ayrı noktada el, araç ve sabit merkez telsizleri üzerinden yapılan test çalışmasında; berrak ve son derece anlaşılır seviyede ses görüşmesi yapılmıştır. Şehrimizin 18 ayrı bölgesine çok titiz çalışmalar sonrasında kurulan röleler sayesinde her türlü acil ve afet durumu hallerinde 7 gün 24 saat kesintisiz haberleşmeyi sağlayacak sistem tamamlanıp hizmete başlanmıştır. Bu sayede 112 Komuta Kontrol Merkezi'mize gelen acil çağrılara, ekiplerimiz çok daha hızlı reaksiyon göstererek ulaşacak ve 112 ambulanslarımız ilimiz sınırları içerisindeki hiçbir olumsuz coğrafik şartlardan etkilenmeden haberleşmelerini sürdürmeye devam edebileceklerdir.” dedi. 

Sistemin Aselsan tarafından tamamen yerli imkânlarla yapıldığını aktaran Gündoğdu, “Milli kriptolu yeni haberleşme sistemini ilimizin hizmetine sunan herkese İlimiz adına teşekkür eder, sistemin hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum