Advert
as

Solhan Mezrası'na Yol Talebi

Solhan Mezrası'na Yol Talebi

Solhan merkezinde yaşayan Genç İlçesi Bayırlı Köyü (Solhan Mezrası) sakinlerinin köylerine gitmeleri hususunda ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını belirten Mezra-Der Başkanı Yürüyen, Gelintepe Köyü ile Bayırlı Köyü arasındaki yolun yapılmasını talep etti.

Solhan İlçesi Gelintepe Köyü'ne sınır komşusu olan Genç İlçesi'ne bağlı Bayırlı Köyü, Solhan Mezrası olarak bilinmekte olup İlçe merkezi ile birçok köyde yaşayan vatandaşların buradan göç ettiği bilinmektedir. Bu vatandaşların köylerine gitmeleri için ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Yürüyen, Gelintepe Köyü ile Bayırlı Köyü arasındaki yolun yapılmasını talep etti.
Solhan İlçesi Gelintepe Köyü'ne sınır komşusu olup Genç İlçesi'ne bağlı olan Bayırlı Köyü ile Gelintepe Köyü arasındaki yolun yapılmasını talep eden Mezra Solhan Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Nihat Yürüyen, "Solhan Mezrası olarak bilinen ve eski kayıtlarda bu isim ile zikredilen Genç İlçemize bağlı olan Bayırlı Köyü (Solhan Mezrası); Gelintepe ve Bozkanat Köylerimize sınır konumundadır. Gelintepe, Bozkanat, Düzağaç, Yenidal, Oymapınar, Murat, Demirkapı, Dilektepe, Şimşirpınar, Yiğitharman, Hazarşah, Elmasırtı ve Göksu Köylerimiz ile Arakonak Beldemizde ikamet eden çoğu vatandaşımızın geldiği köy olan Bayırlı Köyü ile Solhan ilçemizin Gelintepe Köyü bağlantı yolu ihtiyaca cevap vermemektedir. Gelintepe Köyü ile Bayırlı Köyü arasında bulunan yolun ihtiyaca tam anlamıyla cevap vermediği ve belirtilen köylerdeki Bayırlı Köyü kökenli vatandaşlarımızın ata topraklarına gitmeleri ve oradaki arazilerinden istifade edip yaylalarının yeniden canlanması için Gelintepe Köyü ile Bayırlı Köyü arasındaki yolun bölgedeki köylerin grup yolu ve diğer köyler için de ulaşımın daha kolay olması için yol genişletilmesi ve stabilize çalışmasının yapılması için 2021 yatırım programına alınmasını talep ediyoruz. Bu yolun yapılması ile sadece Mezralılar değil, çevre köy ve mezralarda yaşayan Tavz ve Zıkte bölge halkları da istifade edebilecektir. Bu yolun yapılmasını Solhan Kaymakamımız Sayın Mustafa Hamit Kıyıcı ve İl Genel Meclisi Üyelerimiz Sayın Rıza Çelik, Sayın Halim İlkyaz ile Sayın Ğıyasettin Çakar'dan talep ediyoruz. Valimiz Sayın Kadri Ekinci, Ak Parti Bingöl Milletvekilleri Sayın Cevdet Yılmaz ve Sayın Fevzi Berdibek'in de desteklerini bekliyoruz. Bu yolun yapılması ile binlerce insan her yıl istifade edip bu imkanı sunanlara duacı olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum