Advert
as

Uluslararası “Kur’an ve Dil İlimleri” Sempozyumu Yapıldı

Uluslararası “Kur’an ve Dil İlimleri” Sempozyumu Yapıldı

Yurt içi ve yurt dışından 40’tan fazla akademisyen ve araştırmacının katılım sağladığı sempozyum açılışına konuşmacı olarak Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve T.B.M.M Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Bingöl Milletvekili Sayın Dr. Cevdet Yılmaz katıldı.

İki gün (18-19 Aralık) sürecek olan program, 7 farklı oturumla 40’tan fazla konuşmacı sunum yapacaktır. Sempozyumda; Kur’an ve Dil, Kur’an’ın Edebi Dğeri, Kur’an’ın Dil Eksenli Yorumları gibi alt başlıklar ele alınacak.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agâh konuşmasında; “Sempozyumumuz hayırlara vesile olsun. Sempozyumu düzenleme aşamasında bizlere yardımlarını esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’a ve yoğun programları içinde program açılışımıza katılan Sayın Dr. Cevdet Yılmaz beye teşekkür ederim” dedi. Üniversitemiz Rektörü Çapak konuşmasında;” Sempozyum pandeminin çıktığı ilk aylarda ele alınmıştı ve yüz yüze yapılacak şekilde planlanmıştı fakat salgın buna engel oldu. Gönlümüzden geçen İlahiyat Fakültesi binamızın açılışıyla beraber bu sempozyumu yapmaktı, nasip olmadı. İlerleyen tarihlerde salgının bittiği günlerde fakülte binamızın açılışını yaparız ve daha güzel programlarla, sempozyumlar gerçekleştiririz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hasetten Saygıdeğer Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz beye sempozyum açılışına yoğun programları arasında bizlere zaman ayırarak katıldıkları için çok teşekkür ederim. Program açılışına katılmaları bizleri mutlu etti. Üniversitemize vermiş oldukları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. Sayın Dr. Cevdet Yılmaz açılışı konuşmasında; ” Cenab-ı Allah yaptığınız programı hayırlı ve bereketli kılsın. Başta Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak olmak üzere bu güzel programda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu tür programlar kolay hazırlanmıyor, çok büyük emeklerin ürünü olarak ortaya çıkıyor. İnşallah program sonunda yapılan çalışmalar basılarak hem ilimize hem de ülkemizin istifadesine sunulur. Konu gerçekten çok önemli. Ben duyduğumda heyecanlandım. Kur’an konusunda böyle bir çalışmanın yapılması çok önemli ve anlamlı. Bizim hayatımızın merkezine almamız gereken kutsal kitabımızı her şeyden önce anlamamız lazım ve hayatımıza yansıtmamız lazım” dedi.

 

Sempozyum ikinci günü sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agâh, Doç. Dr. Naim Döner ve Doç. Dr. Emrullah Ülgen kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum