Advert
as

Vali Ekinci ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ Mesajı Yayınladı

Vali Ekinci ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ Mesajı Yayınladı

Vali Kadir Ekinci Sarıkamış Şehitlerinin şehadetlerinin 106. sene-i devriyesinde yayımladığı mesajla andı

Vali Ekinci tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verdi.
 “106. sene-i devriyesinde Sarıkamış Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.Topraklarımıza göz dikmiş emperyal güçlere karşı Allah-u Ekber Dağları’nın çetin kış şartlarında verdikleri mücadelede donarak şehadet mertebesine yükselen şehitlerimiz milletimizin gönlünde müstesna ve ulvi bir makama sahiptir.
 “ÖLÜM BİZE NE YAKIN, BİZE NE UZAK ÖLÜM / ÖLÜMSÜZLÜĞÜ TATTIK, BİZE NE YAPSIN ÖLÜM”
 “Ölüm bize ne yakın, bize ne uzak ölüm / Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm” diyerek din, ezan, bayrak gibi mukaddesat adına kanları ile tarih yazan, feda ve beka ruhunu dirilten kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız.
 Sarıkamış şehitleri, yüzyıllardır hakikate tanıklık adına mücadele veren milletimizin ilelebet bu istikamet üzere olacağının tıpkı Çanakkale gibi, Kut’ul Amare gibi en büyük kanıtıdır.
 ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor’ dizelerinde hayat bulan vatan ve şehadet aşkı, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesindeki kararlı tutumunu dünyaya duyurmaya devam edecektir.
Her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu topraklarda inşallah bizler de aldığımız mirası korumaya, adaletin ve merhametin sesi olmaya, dünya mazlumlarının umudu olmaya devam edeceğiz. Dahili ve harici tehdit ve darbe teşebbüslerine karşı el ele, omuz omuza olacak; nifak tohumlarına karşı uyanık duracak ve şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacağız.
Bu duygularla; kefenleri kar olan Sarıkamış’taki şehitlerimiz başta olmak üzere farklı tarihlerde farklı coğrafyalarda şehadet mertebesine yükselen tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum