Advert
as

Bingöl’den Suriye’ye 8.Yardım Tırı

Bingöl’den Suriye’ye 8.Yardım Tırı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından Suriye için “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl ve Solhan’da toplanan yardımları taşıyan tır yola çıktı.

 Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından kış mevsiminin gelmesiyle Suriye’ye yönelik ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ kampanyası kapsamında Bingöl ve Solhan’dan toplanan yardımları taşıyan tır yola çıktı. “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” diyerek yola çıkan ekipler; gıda, un, çocuk ve yetişkin kıyafeti, çocuk botu, battaniye, dayanıklı ekmek, halı ve akülü araba gibi temel yaşam malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. 

Suriye’deki insanlık dramı sürüyor. On yıldır süren iç savaş yüzünden, kendi topraklarından göç etmek zorunda kalan sayısız Suriyeli, çadır kentlerde zor şartlar altında yaşam savaşı veriyor. Coronavirüs salgını ve kış aylarının gelmesiyle birlikte şartların daha da zorlaştığı kamplarda yaşayan insanların, hem gıda hem de kışlık giyecek ihtiyaçlarının karşılanması için İHH tarafından 81 ilde yardım kampanyası başlatılmıştı. Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH), Suriye için “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl’den toplanan yardımları taşıyan tır yola çıktı. 

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bugüne kadar milletimizin destekleriyle milyonlarca kişiye yardım ulaştırdıklarını da ifade ederek, “Şimdi de ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ diyerek kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için bir yardım kampanyası başlattık. Yıllardır zor şartlar altında ve imkansızlıklar içinde yaşamak zorunda kalan kadınları, yaşlıkları çocukları ve kimsesizleri asla yalnız bırakmayacağız. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye harabeden farksız. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, briket evler, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz” dedi. 

Suriye için başlatılan acil yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda ve giyim yardımları daha önce 7 tırla gönderildiğini ve 8. Tırı da gönderdiklerini açıklayan Gili, “Suriye’ye acil yardım kampanyası kapsamında Bingöl İHH olarak yardım çalışmalarında akülü sandalye, gıda, un, giyim, ayakkabı, battaniye, halı ve okul malzemelerinden oluşan 8.Tırımızı Suriye’ye gönderdik. Bu çalışmada yardımcı olan, bağış yapan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Gili,“İHH olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Suriye’de çadırlarda yaşayan insanların başta un olmak üzere, gıda maddeleri, temizlik maddeleri, soba, yakacak, battaniye, sünger yatak, mutfak araç ve gereçleri, ev mefruşatı, kışlık giysi, ayakkabı, bebek bezi, süt tozu, bebek bisküvisi, çocuk ve hasta bezi gibi acil ihtiyaçları devam ediyor. Bizlerde Bingöl İHH olarak Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ kampanyası kapsamında gıda, un, çocuk ve yetişkin kıyafeti, çocuk botu, battaniye, dayanıklı ekmek, halı, akülü araba ve okul malzemelerinden oluşan 8.Tırımızı Suriye’ye gönderdik. Yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum