Advert
as

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Faaliyete Başladı

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Faaliyete Başladı

İlçemize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü olarak atanan Seyfettin Özdemir,” Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Solhan Kültür Merkezi binasında fiilen açılmıştır.”dedi.

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi, Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Solhan Kültür Merkezi binasında hizmet verecek.  

İlçemizde çalışmalara başlandığı belirten Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir; “Merkezimiz 1 psikolog, 2 sosyal çalışmacı, 1 pdr ve 1 sosyolog olmak üzere 5 meslek elemanı ve 1 memur ile hizmete açılmıştır. Bünyemizde çalışan meslek elemanlarımız ve tüm destek elemanı personellerimizle Solhan ilçemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla vakit kaybetmeksizin çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. 

Türkiye'nin 2023'e doğru tarihsel yürüyüşünde, müreffeh bir toplum için; güçlü aileler, mutlu bireyler, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen, buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren, sosyal riskleri önleyici sosyal yardım ve hizmet çalışmalarını yürüten, bu hizmetleri ihtiyaç sahiplerine hızlı ve kaliteli sunan Müdürlük olmak vizyonu ile çalışmalarımızı merkezden yerele kadar getirmiş vaziyetteyiz. Solhan ilçemizdeki tüm dezavantajlı vatandaşlarımız artık il merkezine gitmeden müracaatlarını yapabileceklerdir.   

Görev, yetki ve sorumluluğumuz kapsamında sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin, hizmete erişim kolaylığı esasıyla bir arada ve gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile işbirliği içinde sunulduğu, sosyal hizmet merkezlerinin, kuruluş ve işleyişine ilişkin tüm iş ve işlemleri yapmak amacıyla bünyemizde Sosyal Ekonomik Destek Birimi, Evde Bakım Hizmetleri Birimi, Kadın Hizmetleri Birimi, Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi, Aile Sosyal Destek Birimi(ASDEP), Eğitim ve Danışmanlık Birimi ile Doğum Yardımı Birimi kurulmuştur. Kuruluş aşamasındaki katkılarından dolayı Kaymakamımız Sayın Mustafa Hamit Kıyıcı’ya ve Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız’a teşekkür ederim. 

Solhan Sosyal Hizmet merkezi olarak tüm hemşerilerimizin refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere, adil, süreklilik arz edecek çözümler sunarak bütüncül yaklaşım ve katılımcı anlayışla çalışacağız. Tüm ilçemiz ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum