Advert
as

Bingöl’de Toplu Taşımaya Zam!

Bingöl’de Toplu Taşımaya Zam!

Bingöl Belediyesi 2021 Ocak ayı meclis toplantısında, Özel Halk Otobüslerinin yolcu taşıma ücretlerine zam kararı aldı.

Belediye Meclisi, Özel Halk Otobüsleri'nin ücretlerine zam yaptı. Bu kapsamda, Ekinyolu'na Tam Bilet 2,80 TL olurken, diğer noktalardaki tam bilet fiyatı 2.30 TL oldu. Öğrenci bilet fiyatları ise Ekinyolu'na 1,60 TL olurken, diğer noktalardaki fiyat 1,60 olarak belirlendi.
Bingöl Belediyesi 2021 Ocak ayı meclis toplantısında, Özel Halk Otobüslerinin yolcu taşıma ücretlerine zam kararı alındı. Belediye Meclisinin Özel Halk Otobüslerinin toplu taşıma ücretleri kararı şöyle:
“Gündemin 13. maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğünce Meclis Başkanlığına sunulan ve Trafik Ulaşım Komisyonunca tetkik edilen Özel Halk Otobüslerine raiç verilmesi hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda; 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. maddesinin (p) bendi gereğince; Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek Belediyenin asli görevleri arasında sayılmıştır. Buna göre; 15.01.2021 tarihinde geçerli olmak üzere İlimizde Toplu Taşımacılık yapan S.S.18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine bağlı Özel Halk Otobüslerine; Düzağaç, Hastaneler, Sanayi Sitesi, Simani Mahallesi güzergahı, SGK, TEDAŞ, Emniyet, Üniversite, Şehit Mustafa Gündoğdu, Recep Tayyip Erdoğan, İçmeler Toki, Selahaddini Eyyubi Mahalleleri, Ahmet Dursun Konutları güzergahı Tam Bilet: 2,30 TL, Öğrenci: 1,40 TL, Kültür Mahallesi Tam Bilet: 2,00 TL, Öğrenci: 1,40 TL, Ekinyolu, Tam Bilet:2,80 TL, Öğrenci: 1,60 TL Yolcu Taşıma rayici olarak verilmesine, Belediyemiz Başkanlığı ile SS 18 Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığı arasında 06.01.2021 tarihinde imzalanan (9) maddelik ek protokolün uygulanmasına, (Ek protokol hükümlerinin ihlali durumunda 14.09.2004 tarihinde Bingöl Belediyesi ve SS 18 Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığı arasında yapılan Protokolün İdari Hükümler başlığı altındaki 27. maddesinde belirtilen cezai müeyyideler hükmü uygulanacaktır.) 5393 sayılı Belediye kanununun 15/p maddesine göre oy birliği ile karar verildi.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum