Advert
as

Tunç, “Kurslarımız Kaldığı Yerden Devam Ediyor”

Tunç, “Kurslarımız Kaldığı Yerden Devam Ediyor”

Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç, Halk Eğitim Kurslarının kaldığı yerden devam ettiğini açıkladı.

20 aralıkta ara verilen kurslar tekrar açılıyor

Eğitim Kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak itibarıyla başlanacağını ve 20 Kasım itibariyle ülke genelinde pandemi tedbirleri kapsamında alınan kararlar neticesinde ara verilerek tamamlanmayan kursların da devam edeceğini dile getiren Halk Eğitim Müdürü Tunç, "Yüz yüze eğitim kararının uygulanmasında hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecek. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunan kişilerin günlük saat 10.00 - 13.00 ve 13.00 - 16.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamaları kursiyer planlamasında dikkate alınacak. 20 Kasım 2020 tarihinde durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze eğitim olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri güncellenecek. Ücretli usta öğreticilerin fiili çalışacakları süreler esas alınarak, ek ders ücretleri ile sigorta gün ve prim miktarları buna göre tahakkuk ettirilece ve Uzaktan eğitim uygulamalarına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygun gördüğü programlar ve izin verilen kurumlar dışında yer verilmeyecektir.” İfadelerini kullandı.

 Destekleme ve Yetiştirme Kursları Açılmayacak

Açıklamanın devamında Tunç, “Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecektir. Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları Bakanlığımız tarafından açıklama yapılana kadar açılmayacaktır. Kurs açma - kapatma ve kursa katılacakların sayısı ile ilgili olarak MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin 45.madde hükümleri uygulanacaktır.” dedi. 

Tunç son olarak, “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11.01.2021 tarihinden itibaren yüz yüze başlanacak ancak salgının seyrine göre İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olacaktır.” dedi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum