Advert
as

Solhan Öğretmenevi’nin Yapımı Bu Yıl Programa Alındı

Solhan Öğretmenevi’nin Yapımı Bu Yıl Programa Alındı

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, 50 yataklı olacak olan Solhan Öğretmenevinin 2021 yılı yatırım programına alındığını belirtti.

Eğitim yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, “Bingöl'de hem fiziki hem de eğitim niteliğinin arttırılmasına yönelik olarak yapılan yatırım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 2020 yılında Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılan yatırım çalışmalarını, devam eden çalışmaları ve biten çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirten Güney; Bütün yatırım ve inşaat çalışmalarımızı içeren bir sunu hazırladık. İlimizde 2020 yılı için yaklaşık 221 Milyon TL kaynakla başta okulların onarımları ve depreme karşı güçlendirilmesi olmak üzere birçok alanda çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Valiliğimiz tarafından; il merkezinde, ilçelerde ve köylerde 45 okulumuzun onarımı, 2 yeni okul ve 1 öğretmenevi inşaatı için planlama yapıldı. Bunlardan 8 okul ve lojman inşaatımız tamamlandı.” dedi.
Açıklamanın devamında Güney; “İlimizde 22 okul, 3 lojman ve 3 pansiyon olmak üzere toplam 28 proje 2020 yılı yatırım programına alınmıştır. Ayrıca ilimizde 2021 yılı yatırım tekliflerimiz arasında 12 derslikli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 12 derslikli Spor Lisesi ve Solhan İlçemizde 50 yataklı Öğretmenevi bulunmaktadır. Bu proje tekliflerimizim yatırım tutarı ise 46 milyon 700 bin TL”  ifadelerini kullandı.
Son olarak Güney, “İlimizdeki eğitimle ilgili sorun ve talepleri öncelikli bir şekilde gündemine alarak eğitim yatırımlarında her daim yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Kadir Ekinci'ye,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İlimiz Milletvekili Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek'e şahsım ve Kurumum adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum