Advert
as

Solhan'da ‘Doğalgaz Meşale Yakma Töreni’ Yapıldı

Solhan'da ‘Doğalgaz Meşale Yakma Töreni’ Yapıldı

İlçemizin doğalgaza kavuşması nedeniyle Solhan Belediyesi önünde ‘Doğalgaz Meşale Yakma Töreni’ yapıldı.

 

Törene Valimiz Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl eski milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Solhan Belediye Başkanı Aldulhakim Yıldız, Doğugaz A. Ş. Genel Müdürü Serhat Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törenin açış ve selamlama konuşmasını yapan Doğugaz A. Ş. Genel Müdürü Serhat Demircan, “Yatırımlarımıza 2020 yılı ağustos ayı sonlarında başlamış olup en hızlı ve güvenilir bir şekilde doğalgaz arzını sağlamak için yoğun çaba sarf ederek ülkemizde rekor diyebileceğimiz bir süre içerisinde 1232 abonemize doğalgaz arzını sağlamış bulunmaktayız.” dedi.

Daha sonra konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizi yaşanabilir bir hale getirmek ve halkımızın yaşam kalitesini arttırmak için bütün gayretlerimizi ortaya koyuyoruz. Bugün Solhan’ımızda Doğalgazı konuşuyoruz. Doğalgazın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bingöl eski Milletvekillerinden Yusuf Coşkun ise yaptığı konuşmada “Allah’a şükürler olsun bugün yine Solhan’ımıza yapılan güzel hizmetlerden birine şahitlik ediyoruz. Solhan halkı hizmetlerin en güzeline layıktır. Rabbim bu günlerimizi daim eylesin inşallah” dedi. 

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “Dün Genç ilçemiz, bugün Solhan ilçemiz doğalgaza kavuştu. İnşallah Karlıova ve diğer ilçelerimizde peyderpey hizmetler devam edecektir. Yapılacak hizmetler toplumun birliğini, beraberliği, kardeşlik duygularını, insanı yaşat ki devlet yaşasın sloganıyla hareket eden bir zihniyetin düşüncesidir. O yüzden de bize yakışan da bu millete en güzel şekilde hizmet etmektir.” dedi.

 

Son olarak Vali Kadir Ekinci ise şunları söyledi:

“Hayırlarda yarışmayı, hayırlı işlerde buluşmayı nasip eden rabbimize hamdolsun. Büyük emekler ve uğraşılar sonrasında yüce Allah’ın inayetiyle Solhan ilçemizde “Doğalgaz Meşale Yakma Töreni” için bir aradayız. İlimiz ve ilçemiz için hakikaten önemli bir gün. Mutluyuz, heyecanlıyız. Törenin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Enerji kaynakları içinde kullanılması en kolay olan, çevre dostu, ekonomik ve konforlu bir imkân olan doğalgaz hizmetinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen tüm devlet büyüklerimize, bürokratlarımıza, doğalgaz yetkililerine huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.

Hizmetin en güzelini hak eden Solhanlı kardeşlerimize de doğalgaz hizmetini sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanmalarını temenni ediyorum. Solhanlı hemşehrilerimin evlerine konforu ve kaliteyi getirecek ve özellikle kadınlarımızın hayatını daha da kolaylaştıracak bu hizmetten herkesin yararlandığı güzel günler diliyorum. İlimiz genelinde tüm vatandaşlarımıza kesintisiz ve güvenli doğalgaz hizmeti sağlamak için özenle çalışıyor, çevre dostu doğalgazı mümkün olduğunca fazla haneye ulaştırmak için elimizdeki imkanları azami ölçüde kullanıyoruz. Bu konuda kurumlarımız arasında tam bir uyum ve eşgüdüm olduğunu daha da önemlisi büyük bir istek ve heyecan olduğunu ifade etmek isterim.

Bugün de hamdolsun, Solhan ilçemizi en çevreci ve en ekonomik yakıt olan doğalgaza kavuşturmak için buradayız. Solhan ilçemizdeki doğalgaz yatırımına 2020 yılının 8. ayında başladık. Toplam 10 Milyon TL maliyeti olan bu yatırım için 2020’nin 11. ayında abone başvuruları alınmaya başlandı. Son derece hızlı ve düzenli işleyen bir çalışma temposu sonucunda geldiğimiz aşamada, 2021 Ocak ayı sonu itibariyle 1309 aboneye hizmet vermeyi planlıyoruz. İnşallah abone sayıları hızla artacak, daha fazla vatandaşımız bu nimetten istifade edecek ve tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de doğalgaz hizmeti hızla tamamlanacaktır.

Kıymetli misafirler,

Unutmayalım ki, üretmeyen ve istihdam sağlamayan, bilim ve teknolojiye yatırım yapmayan ülkeler daima gelişmiş ülkelere muhtaç kalacaktır. Reel dünya hamasetle, nutukla yürümüyor. Sahada gücünüzü göstermeniz lazım. Eğer bilgi ve teknoloji üretmezseniz, güçlü ve istikrarlı ekonominiz olmazsa daima gerilerde kalırsınız. Bu anlayış ve gayretin bereketli dönütü olarak ülkemizde son yıllarda hemen her alanda değişimler oluyor, adeta bir devrim yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün her alanda uluslararası rekabette gücünü gösteren, hem masada, hem sahada aziz milletimizin şanına yakışır bir duruş sergilemeye devam ediyor.

Bu açıdan bakıldığında, doğalgaz hizmeti gelişmişlik, yaşam kalitesi ve sağlık açısından önemli bir ölçüttür. Sözlerimi tamamlamadan önce şu hedefimizi tekrar paylaşmak istiyorum: Amacımız en kısa sürede tüm ilçelerimizi doğalgaz hizmetine kavuşturmaktır. İnşallah bu konuda yoğun bir çalışma temposu içinde olacağız. Allah emeklerimizi zayi etmesin, hayırlı sonuçlara varmayı nasip etsin.

Çok büyük bütçelerle ilçemize kazandırılan doğalgaz hizmetinin tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, doğalgazın ilçemize getirilmesinde emeği geçen sayın bakanımıza, sayın milletvekilimize, bürokratlarımıza ve Doğugaz” ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Törenin sonunda Vali Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın katılımı ile sembolik olarak doğalgaz meşalesi yakıldı.

İlçemize hayırlı olsun…




Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum