Advert
as

2021, "Bingöl Kardeşlik Yılı" İlan Edildi

2021,

2021'i Bingöl için kardeşlik yılı ilan ettiklerini söyleyen Vali Ekinci: "Tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, tüm kamu kurumlarımızı ve tüm Bingöllü kardeşlerimizi de içine alacak şekilde 2021 yılını 'kardeşlik yılı' olarak ilan ediyoruz."dedi.

Bingöl Valiliğince hazırlanan “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” projesi için İl Özel İdaresi toplantı salonunda tanıtım programı yapıldı.

Tanıtım programına Vali Kadir Ekinci, Milletvekili Cevdet Yılmaz ile Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Program, Vali Yardımcısı Emre Çifci’nin “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” projesinin slayt sunumu ile başladı. Çiftçi, ‘Her ay için bir kardeşlik konusu belirlediklerini, il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile il ve ilçe belediyelerinin, kaymakamlıkların ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının paydaş olduklarını’ söyledi.
Daha sonra bir değerlendirme konuşması yapan Vali Kadir Ekinci, “Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bingöl’ümüz için 2021 yılını özel bir gündemle işlemek istiyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, tüm kamu kurumlarımızı ve tüm Bingöllü kardeşlerimizi de içine alacak şekilde 2021 yılını “kardeşlik yılı” olarak ilan ediyoruz.  Tüm çalışmalarımızı ve programlarımızı bu kardeşlik yılına uygun şekilde icra ederek aramızda ki kardeşlik hukukunu, sevgiyi, saygıyı tekrar bütünleştirerek, Bingöl’ü huzur,  barış ve güven içerisinde yaşanılan bir il haline getirmek istiyoruz. Bu konuda sadece Valilik ve Belediyenin değil herkesin desteğini bekliyoruz.” dedi.
“2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” projesinin hayırlara vesile olmasını dileyen AK Parti Bingöl Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz da konuşmasında şunları söyledi:
 “2021 yılı kardeşlik projemizde çok önemli konular var. Bu konuda bizlerinde üzerine ne düşüyorsa elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Böyle bir proje başlattığınız için de emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.  Bingöllü hemşerilerimize çok faydalı bir proje olacağını düşünüyorum.”

Programın ikinci bölümünde ise ‘Bingöl 2020 Yılı Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.
2020 yılı içinde tamamlanan yatırımlar, 2021 yılında devam edecek yatırımlar ve 2021 yılında başlaması planlanan yatırımlarının etraflıca ele alınıp değerlendirildiği bu bölümde Vali Kadir Ekinci yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Yeni bir yıla girdik ama 2020 yılının değerlendirmesini pandemiden dolayı ne yazık ki yapamamıştık.  Bugün inşallah pandemi sürecinin ilimizdeki sosyal ve ekonomik etkilerini değerlendirecek, ilimizde 2020 yılında ne tür proje ve yatırım süreçleri yaşandı bunların değerlendirmesini yapacağız. Bu konularda hazırlanmış iki slaytımız var, bunları izleyeceğiz.  Daha sonra da öncelikle yatırımcı kuruluşlarımız olmak üzere tüm kurumlarımızı içine alan ‘2020 yılında tamamlanmış çalışmalar ve halen devam eden yatırımlar ile 2021 yılında yapılacak yatırımlar’ı da kapsayan bir değerlendirmeler yapacağız,” dedi.  
Program Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen’nin slayt sunumları ile devam etti.
Yapılan sunumlar sonrasında konuşan AK Parti Bingöl Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ise şu huşulara değindi:“Pandemi sürecinde ekonomimizin gelişmeye devam etmesi, istihdamımızın artması, büyümemiz ve sanayide ki bu atılımlar takdire şayan bir durumdur. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. 
Pandemi sonrasında ki dönemde de bu ekonomik kalkınmayı sürdüreceğiz. Yatırımlarla ilgili olarak en önemli olan şey yatırım yeri tahsisidir. Bu konuda yatırımcılar için bir envanter oluşturabilirsek, bir bilgi sistemi kurabilirsek yani hazine arazilerimiz, özel mülkiyet arazilerimiz olsun yatırıma uygun alanlar envanteri çıkarabilirsek önemli bir sorunu daha aşmış olacağız. Ben inanıyorum ki bu gelişmeyle birlikte Bingöl’e yeni yatırımcılar gelecektir.  Geldiklerinde yatırımın karakterine göre yatırım alanına yönlendirebilme gibi bir sistem kurabilirsek çok faydalı olacaktır. 
Organize Sanayi Bölgesini genişletme işinin oldukça önemli olduğunu tekrar belirtmek isterim. İŞKUR projelerine 66 milyon lira gibi bir para harcadık. Bu oldukça ciddi bir oran. İŞKUR ile ilgili birçok proje hayata geçirdik. Bunlardan hangilerinin sahada daha etkili olduğu konusunda bir araştırma yapmamızda fayda olacaktır.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da ciddi yardımlar da bulunuyoruz. Fakat çalışabilir durumda olan vatandaşlarımızı bu konuda üretime yönlendirmemiz lazım. Bu konuda mesleki eğitim ve farkındalık eğitimleri gibi eğitimlerle Vakıflara bağımlı hale getirmeden üretime yönlendirmemizin çok daha  faydalı olacağını belirtmek isterim.
Bir diğer husus olarak SÜTAŞ’ın tamamen faaliyete geçmesiyle uzun vadede çok ciddi bir konut ihtiyacımız olacaktır. Bu konuda belediyeler yerel yönetimler oldukça önemli yeni yerleşim alanları tespit etmemiz önemli. Bu konuda takip ettiğimiz kentsel dönüşüm projemiz bu ihtiyacın bir kısmını karşılayacaktır. Fakat yeni yerleşim yerlerini şimdiden planlamamızda oldukça fayda olacaktır. Bunu yaparken yeni şehir planlamamıza da oldukça önem vermemiz gerekiyor.’ dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum