Advert
as

Umut Kervanı, 270 Aileye Yardımda Bulundu

Umut Kervanı, 270 Aileye Yardımda Bulundu

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2021 yılı Ocak ayında 270 aileye 46 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılı Ocak ayına ait faaliyet raporunu açıkladı. 

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor. 

‘Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ düsturuyla yola koyulan ve yılın on iki ayında yüzlerce aileye şefkat ve merhamet ile dokunan Bingöl Umut Kervanı Derneği, muhtaç ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Ocak ayında; 115 aileye 18 bin 877 TL gıda yardımı, 129 aileye 13 bin 970 TL kırmızı et, 25 aileye 13 bin 210 TL nakit yardım ve 1 ailemize de odun olmak üzere toplamda 270 aileye 46 bin TL değerinde yardımda bulunduk.” dedi.

“Az Çok Demeden Katkı Sunalım” 

Farklı şekillerde imtihandan geçirildiğimizi belirten Tamaç, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 2021 Ocak ayında başlattığımız her muhtaca ulaşma dağıtımına hızlı bir şekilde devam etmekteyiz. Temennimiz odur ki zor geçen bu süreçte mağdur ve muhtaç olan tüm kardeşlerimizin sofrasına bir sıcak aş ulaştırmaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir. Nasip olursa önümüzdeki süreçte de ulaşamadığımız kardeşlerimize ulaşma gayretinde olacağız. Allah (cc) varlıklı Müslümanlara, Allah yolunda harcama yapmalarını (infak etmelerini) emrediyor. Sırf Allah’ın (cc) emrettiği sevabını umarak, insanlara iyilik etmenin mutluluğunu yaşayarak o sevdiği maldan bir kısmını ihtiyaç sahiplerine vermek, çok önemli ve övgüye değer bir fazilettir: “Sevdiğiniz şeylerden Allah (cc) yolunda harcayıncaya kadar Cennete ve iyiliğin en güzeline (birr’e) ulaşamazsınız.” (3 Âli Iman/92) Kişi sevdiği şeylerden az olsun çok olsun, muhtaçlara verdiği zaman bu ayette müjdelenen ‘iyiliğin en güzel’ derecesine, yani ‘birr’e ulaşmış olur. İnfakın en faziletlisi ise kişinin, muhtaç olan akrabalarına yaptığı harcamadır. Kişi, ailesinin fertlerinin geçimini sağlamak üzere harcama yaparsa o onun için bir sadaka olur. Bu vesileyle imkân ve iktidar sahibi kardeşlerimizi sosyal ve ekonomik sorumlulukları noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyor ve‘Az demeden çok demeden’ bu hayırlı çalışmaya sizleri de katkı sunmaya davet ediyoruz. Rabbim imtihan dünyasında İmtihanını hakkıyla veren, gerek mal imtihanı, gerek evlat imtihanı, gerek farklı imtihanlarla sınandığımız şu dünya sınavında yüzümüzün akıyla çıkmayı nasip eylesin inşallah. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum