Advert
as

AFAD, Bingöl’e Afet Bilinci ve Kültürünü Kazandıracak

AFAD, Bingöl’e Afet Bilinci ve Kültürünü Kazandıracak

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında bu yılki hedefin Afet Bilinci ve Kültürünü tüm hanelere ulaştırmak olduğu açıkladı.

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ‘Bingöl bilinçleniyor, Türkiye bilinçleniyor’ sloganıyla Afet farkındalık Eğitimlerine devam ediyor.

 

 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı açıklamada; “ İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmiş olup bu kapsamda ilk olarak İl ve İlçe Mülki Amirlik personellerine Bingöl AFAD Eğitmen Ekiplerimizce Afet farkındalık Eğitimleri verildi. 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında bu yılki hedefimiz Afet Bilinci Kültürünü tüm hanelerimize ulaştırmaktır. Bu kapsamda tüm kamu ve özel kurum-kuruluşlar başta olmak üzere okullar, üniversite ve bağlı birimleri, meslek odaları, STK’lar, taksi durakları, fabrika çalışanları, servis araç kooperatifleri, mahalle ve köy muhtarları - mahalle - site sakinlerine, cami cemaatlerine, köylere yönelik eğitim seferberliğimiz önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Eğitmen personellerimizce verilen eğitimlerde afet öncesi, sırası ve sonrası için uygulanması gereken temel kurallar verilmekte olup, afet öncesi ne tür hazırlıklarımız olması gerektiği, çevremizdeki risklerin belirlenmesi, deprem anında yapılması gerekenler, deprem sonrası ilk 6 ve 72 saatin önemi, yangın, sel, heyelan ve çığ gibi diğer afet türlerine yönelik önleyici ve kurtarıcı tedbirlerin alınması ve müdahale kapasitesinin geliştirilmesi, ilimizin afetsellik boyutu, afet çantası hazırlanması, AFAD Gönüllülük projesine dahil olma, psikolojik ilk yardım gibi birçok konu özel olarak ele alınmaktadır. “ denildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum