Advert
as

Bingöl’den Suriye’ye 31. İnsani Yardım Tırı

Bingöl’den Suriye’ye 31. İnsani Yardım Tırı

Bingöl İHH tarafından Suriye için “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl’den Suriye'ye 31. Tır gönderildi

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından Suriye için “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl’den toplanan yardımları taşıyan Tır, Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine gönderildi.
Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından kış mevsiminin gelmesiyle Suriye’ye yönelik ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ kampanyası kapsamında Bingöl’den toplanan yardımları taşıyan tır Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine, oradan da Cilvegözü sınır kapısı üzerinden Suriye’deki mültecilere dağıtmak üzere gönderildi.
Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Dernek Başkanı Muhittin Gili, yardımların başta İdlib olmak üzere Suriye kırsalındaki diğer ihtiyaç bölgelerine ulaştırılacağını belirtti.
KARDEŞLERİMİZİN SIKINTISI BİTENE KADAR ÇALIŞACAĞIZ
Tırların içinde nitelikli gıda kolilerinin bulunduğunu aktaran Gili, “Kardeşlerimizin sıkıntıları bitene kadar görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Peygamberimizden kardeşimiz açken rahat uyuyamayacağımızı öğrendik. Bu şehir bu konuda yüksek bir bilinç gösteriyor. Yardımlar konusunda Bingöl olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki tüm yardımseverler için dua ediyoruz. Şehir halkımız için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah dünyalarını, ahiretlerini aydınlık etsin. Acılar durmadan yardım çalışmalarımızı biz de bitirmeyeceğiz” dedi.
4. YARDIM TIRININ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Kış ayının başlaması ile birlikte 3 yardım tırını Suriye’de bulunan mültecilere gönderildiğini kaydeden Gili, “31 insani yardım tırımızı Suriyeli kardeşlerimize gönderdik. Bu kış 3 yardım tırımızı Suriye’ye gönderdik. Gıda, dayanıklı ekmek, battaniye, halı, giyim, bot, mont, atkı, bere, eldiven, çorap, kırtasiye ve un malzemelerinden oluşacak yardım tırı, Suriye’de iç savaştan olumsuz etkilenen insanların acısını hafifletmek için bölgeye gönderdik. 4. Yardım Tırımızı göndermek için çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Suriye’de, her 10 kişiden 6’sı şiddetli yoksulluk içerisinde. Gelin, bu zor günlerde, hep birlikte kardeşlerimizin yanında olalım” diye konuştu.
SAVAŞIN YIKICI ETKİSİNİ HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Yapılan çalışmalarla Suriye’deki kalıcı yıkımın hafifletilmesi amaçlandığına vurgu yapan Gili, “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ diyerek kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için yaptığımız yardım kampanyası kapsamında 21 Şubat 2021 tarihinde yardım tırımızı gönderdik. İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine gönderilen yardım tırı Hatay Cilvegözü sınır kapısından Suriye’deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmış olacağız. Bizim dinimiz inanların kardeş olduğunu, inanların sıkıntılarını Müslümanların paylaşması gerektiğini beyan ediyor. Bu amaçla yardımlarımıza devam ediyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, briket evler, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

BİZE ULAŞIN
Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, açıklamasında son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi Hacı Hıdır Cami Karşısı Kat:2 Merkez Bingöl
Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi
Hesap No: 2625066-1 IBAN NO: TR 42 0020 6001 8702 6250 6600 01
Türkiye Ziraat Bankası Bingöl Merkez Şubesi
Hesap No: 81669284-5001 IBAN NO: TR 87 0001 0003 0281 6692 8450 01
Cep: 0536 619 78 62”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum