Advert
as

SOLAXAN Derneği’nde İstişare Toplantısı Yapıldı

SOLAXAN Derneği’nde İstişare Toplantısı Yapıldı

Solaxan Derneği’nde düzenlenen istişare toplantısında, Solaxan ailesinin saygın âlimleri ve kanaat önderleri bir araya geldi.

2020 yılında kurulan (Solaxan Der), gerek kuruluş süreci ve sonrasında Solaxan ailesi mensuplarının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmasını sağlamak için aile büyükleri, alimleri, hane ziyaretleri, hasta ziyareti, resmi kurumlar, siyasi partiler, STK, esnaf ziyareti olmak üzere bir çok ziyaret yapıldı.
İlçemizde faaliyet gösteren Solaxan Derneğinde Solaxan ailesinin saygıdeğer alimleri, kanaat önderleriyle bir istişare toplantısı yapıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan istişare toplantısı Solaxan Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Kanat, STK’ların önemine değinerek, bir araya gelip Allah rızası için akrabaları gözetmek ve topluma faydalı işler yapmanın birlikte hareket etmeden geçtiğini dile getirdi.  Kanat, daha sonra Solaxan Derneğinin faaliyetleri ve bundan sonrasında yapılacaklar hakkında katılımcılara kısa bir sunumda bulundu.
Kanat’ın sunumunun ardından konuşan Solhan Bölgesinin ve Ailenin kıymetli Âlimlerinden Molla Kadri Oluk, Sıla-i Rahim konusu hakkında ayet, hadis ışığında önemle tavsiyelerde bulunarak,  bir araya gelmemiz, dayanışmamız Allah için olması gerektiğini söyledi.
Oluk, “Dernek vesilesiyle bir araya geldik, Cenabı Allah bir araya gelmemizi hayırlı etsin, hayırlara vesile kılsın. Geniş bir aileye sahibiz amacımız Allah rızası olsun. Akrabalık bağlarının kuvvetlenmesi için bir birimizi ziyaret etmemiz lazım. Varsa aramızdaki küskünlükleri giderip İslami bir yaşantıya göre hayatımızı sürdürmemiz gerekir.” diyerek akrabalık ilişkilerinin önemi hakkında açıklamalarda bulundu.
Yine istişare toplantısına katılan Solhan Bölgesinin ve ailenin kıymetli âlimlerinden Molla Mehdin Sevinç de bir araya gelmenin önemine değinerek, akrabalık haklarının gözetilmesi, istişarenin önemi gibi konularda katılımcılara hitapta bulundu.
Solaxan Derneğinde yapılan İstişare toplantısına katılan ailenin diğer değerli büyükleri de tek tek kıymetli fikirlerini paylaşarak, Solaxan ailesi başta olmak üzere herkesle birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik içinde Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için gayret edilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Son olarak Solaxan Derneği Başkanı Mehmet Sönmez istişare toplantısına katılan ailenin değerli alim ve kanaat önderlerine tek tek teşekkür ederek, “Derneğimizin bugünlere belli bir gayret ve çabanın ardından geldi.  Daha güzel faydalı işler yapmak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Alimlerimiz ve aile büyüklerimizin istişare sonucu alacağı karar bizim için kıymetlidir. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.
Solaxan Der’in istişare toplantısına;  Molla Kadri Oluk, Molla Mehdin Sevinç,  Molla Muhittin Çiçek, H Gıyasettin Barış,  H Muharem Bölet,  H Mehmet İnan,  H Yadin İşsiz,  Hikmet Bulak, Enver Yılmaz, H Abdurrahman Kaçar, H Cengiz Yasul,  Molla Alican Bağcı, H Ömer Karagöz,  Selahattin Uyar, Ayhan Işık, Hikmet Bengiz, Molla Metin Sönmez, Sait Genç,  Bilal Bakır, Zeynel Akar,  Faruk Nom, Mehmet Çelik, Abdürrahim Bakır ve Sait Genç katıldı.
Türkiye’nin birçok bölgesine yayılan aşiret(aile) mensuplarının çoğunluğu Bingöl ili başta olmak üzere Diyarbakır, Muş, Elazığ, Malatya illerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum