Advert
as

Vali Ekinci ‘Nevruz Bayramı’ Kutlama Mesajı Yayımladı

Vali Ekinci ‘Nevruz Bayramı’ Kutlama Mesajı Yayımladı

Vali Kadir Ekinci tarafından baharın gelişi münasebetiyle ‘Nevruz Bayramı’ kutlama mesajı yayımladı.

Baharın gelişi münasebetiyle Vali Kadir Ekinci tarafından ‘Nevruz Bayramı’ kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ekinci,”İnsanlık tarihinin en eski barış ve dostluk bayramı; birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Kış boyunca uyuyan tabiatın uyanışını, insanın doğal çevreyle bütünleşmesini, bahar renklerinin yansıttığı uyumu ve ahengi, barışı, hoşgörüyü ve kardeşliği simgeleyen Nevruz Bayramı, Asya'dan Balkanlar'a, Orta Doğu'dan Anadolu'ya kadar çok geniş bir coğrafyada aynı coşkuyla kutlanmaktadır.

Nevruz, baharın bolluğu ve bereketiyle insan hayatına kattığı güzellikleri temsil eder. Hayatımızdaki çok renkliliğe, dostluk ve kardeşliğe, dayanışma ve yardımlaşmaya işaret eder.

Bizler her Nevruz Bayramı’nda, hukuk, barış, eşitlik ve adaletin, insanlığın huzuru ve refahı için temel şart olduğu bilinciyle, ırk, renk, dil, din, din ve cinsiyet ayrımcılığının olmadığı, barış dolu bir dünya

çağrısını ve umudunu ortak ve güçlü bir sesle dile getirmekteyiz.

Nevruz Bayramı’nın, farklılıkları zenginlik olarak gören, yaratılanı yaratandan ötürü seven, insanı ve tabiatı kendisine verilmiş emanet bilen, birlikte yaşamanın temelini sevgi, saygı ve dayanışmayla oluşturan, yetiştirdiği birbirinden değerli şahsiyetlerle bu güzellikleri dünyaya yayan milletimiz için farklı bir anlamı vardır. Onun için Nevruz, aziz milletimizin dünden bugüne kadim değerlerini en doğru şekilde yansıtan ve sahip çıkılarak nesilden nesile aktarılması gereken en önemli kültürel zenginliklerimizdendir.

İnşallah Nevruz’un bin yıllardır temsil ettiği mana derinliklerine bağlı olarak bizler de kardeşliğimizi yeni bin yıllara taşıyacağız. Sahip olduğumuz milli ve kültürel değerlerin gölgesinde bir ve bütün kalacak; dirliğimizi ve düzenimizi itinayla koruyacağız.

Yeni başlangıçlara ve umutlara vesile olması, gönül coğrafyamıza ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle Bingöllü kardeşlerimin Nevruz Bayramı'nı kutluyor; selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum