Advert
as

Mavi Kategorideki Bingöl, Sarı Kategoriye Geriledi

Mavi Kategorideki Bingöl, Sarı Kategoriye Geriledi

Kısıtlamaların kaldırılması birlikte hastalık yeniden artışa geçti. Mavi kategorideki Bingöl, sarı kategoriye geriledi.

Koronavirüs risk haritasında Mavi kategorideki Bingöl, sarı kategoriye geriledi. Sağlık Bakanlığı’nın renklere ayırdığı risk haritasında 14 il maviydi. Şimdi ise ‘Mavi’ kategorisinde sadece 3 il kaldı.

 ‘Mavi’den ‘sarı’ya dönen iller

Uşak 19’a, Şanlıurfa 15’e, Diyarbakır 17’ye, Batman 16’ya, Mardin 17’ye, Bingöl 25’e, Muş 27’ye, Bitlis 16’ya, Ağrı 22’ye ve Van 20’ye yükselerek sarardı. Iğdır ise hızlı bir vaka yükselişi göstererek 80 ile turuncuya dönüştü.

 Mavi olan sadece 3 il kaldı

Bakanlığın renklere ayırdığı risk haritasında 14 il maviydi. Bu illerin 13’ü Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, biri ise batıda (Uşak) yer alıyordu. Ancak bakanlığın açıkladığı 6-12 Mart haritasına göre mavi rengin rakamlarına sahip sadece üç il kaldı. Haritada mavi kalan 3 il ise Siirt (yüz binde 2), Şırnak (yüz binde 4), ve Hakkâri (yüz binde 8) oldu.

 Vaka sayıları geçen haftaya göre artın iller

Artış yaşanan iller şöyle sıralandı: Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.

 ‘Yasak bitti’yi ‘Virüs Bitti’ sandık! Vakar artışa geçti!

Mavi kategoriye giren Bingöl’de yasaklar kalkınca, maske, mesafe ve hijyen önlemleri de kulak ardı edilmeye başlandı. Çarşı pazarda birçok kişi maskesiz dolaşırken, kahvehanelerde de yine hatırı sayılır kalabalıklar oluşmaya başladı. Yasakların kaldırılmasından sonraki hafta hastalık yayılma hızı artarken, tedbirlerin sıklaştırılmaması durumunda gelecek haftalarda tablonun daha da kötüleşeceği endişesi vurgulanıyor.

 Bingöl’de son durum ne?

Şehirlerin vaka sayılarına göre renk kategorileri dört ana başlıkla belirleniyor. Vaka sayısı, yoğun bakımda yatan hasta sayısı, entübe vaka sayısı ve tahlil sonuçlarındaki pozitiflik oranı.

 Yoğun Bakımda yatan hasta sayısının yüzde 75’in altında olması gerekiyor. Bingöl şuan bu oranın altında. Entübe hasta ise yok. Tahlillerin pozitifilik oranın yüzde 8’in altında olması koşulu var. Bingöl bu oranın da altında. Ancak vaka sayısı belirtilen kritere göre yüzbinde 20’nin üzerinde. Bu sebeple de mavi kategoriden sarı kategoriye geriledi. Şuanda yüzbinde 25,2 oranına sahip Bingöl, sarı kategoride yer alıyor. Gelişmeler ise gelecek haftalarda kritik seviyelere yeniden dönüleceğini işaret ediyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum