Advert
as

Bingöl’de Hayvan Hastalıkları Laboratuvarı Kuruldu

Bingöl’de Hayvan Hastalıkları Laboratuvarı Kuruldu

Avustralya Büyükelçiliği desteği ile Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde kurulan "Hayvan Hastalıkları Teşhis Laboratuvarı" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2020 yılında Avusturalya Türkiye Büyükelçiliği Direk Yardım Programına sunulan ve kabul edilen "Avusturalya Büyükelçiliği ve Bingöl Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Hastalıkları Teşhis Laboratuvarı Kurulması Projesi" kapsamında laboratuvar kuruldu.

Cihaz alım sürecinin tamamlanmasıyla hizmete hazır hale getiirlen laboratuvar, Avusturalya'nın Türkiye Büyükelçisi MarcInnes Brown, Vali Yardımcısı Murat Kaplay ve İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır'ın katıldığı törenle hizmete açıldı

İl Müdürü Bahadır, törende yaptığı konuşmada, ana geçim kaynağı hayvancılık olan kentte hayvan hastalıklarında erken teşhis ve koruyucu hekimliğin önemine işaret etti.

 Hayvan hastalıkları teşhis laboratuvarının kentin hayvancılığının gelişmesine katkı sunacağını aktaran Bahadır, "Bu vesile ile destekleri ve katılımları için Sayın Büyükelçiye teşekkür ederim." dedi.

Avusturalya Büyükelçisi Brown da Bingöl'de samimi ve sıcak karşılanmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

 Avusturalya ve Türkiye'nin pek çok ortak noktalarından birinin her iki ülkenin de tarım ülkesi olması olduğunu anlatan Brown, şöyle konuştu:

 "Çiftçilik ve hayvancılık kültürümüzde, toplumumuzda, ekonomimizde ve kalkınmamızda büyük rol oynadı. Avusturalya'da bizim bir tabirimiz var. 'Avusturalya refaha bir koyun sayesinde ulaştı' deriz. Bu ekonomimizde hayvancılığının on yıllardır önemini yansıtıyor. Hayvanlardan insanlara geçen hastalıkları teşhis etme gücümüz, gelecek salgınlarla mücadelede bir cephedir. Bütün bu sebeplerle Avusturalya Büyükelçiliği bu laboratuvarı desteklemekten çok mutludur. Buradaki ekipmanın da iyi bir şekilde kullanıldığına eminim. Tarım ve Orman Bakanlığına bu programa destekleri için teşekkür ederim. Sizinle işbirliği yapmak bizim için bir mutluluktur. Bu laboratuvarın başarıya ulaşmasının ana sebebi olan çiftçilerimize de teşekkür ediyorum."

 İl Müdürü Bahadır, Büyükelçi Brown'a teşekkür plaketi vererek Bingöl balı hediye etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum