Advert
as

“Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi” Tescillendi

“Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi” Tescillendi

Bingöl’de coğrafi işaretli ürün sayısı Soğuk çeşme kavurması ve Sivan Dut Pekmezinden sonra Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi ile üçe çıktı.

Bingöl Valiliği Sosyal medya hesabından yapılan açıklama da İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 2019 yılında başlattığı “Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi Coğrafi İşaret Alınması Projesinin" tamamlandığını bildirdi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi
“Hayırlı olsun...”
2019 yılında Coğrafi İşaret Tescil Belgesi çalışmalarına başlanan ve lezzeti ülke sınırlarını aşan ‘Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi’, Çobantaşı Kavurması ve Sivan Dut Pekmezi’nden sonra 3. ürün olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum