Advert
as

Vali Ekinci’ye ‘Kütüphaneler Haftası’ Ziyareti

Vali Ekinci’ye ‘Kütüphaneler Haftası’ Ziyareti

Her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan ve bu yıl 57’ncisi kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeniyle İl Halk Kütüphanesi Müdürü İşlek ile en fazla kitap okuyan öğrenciler Vali Ekinci’yi makamında ziyaret ettiler.

‘57. Kütüphaneler Haftası’ programı ile ilgili Vali Ekinci’ye bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammed İnan İşlek, her yıl Mart ayının son Pazartesi gününden başlayarak bir hafta devam eden Kütüphane Haftası’nın bu yıl 57’incisini kutladıklarını söyledi. İşlek, desteklerinden dolayı Vali Ekinci’ye teşekkür ederek günün anlam ve önemine binaen hediye takdim etti.

Vali Ekinci de ‘Kütüphaneler Haftası’ dolayısıyla yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: “Dünden bugüne büyük emeklerle kurduğumuz medeniyetimizin gerilemesini önlemek, sürekli gelişmesi ve ilerlemesini sağlamak için yerine getirilmesi gereken bu önemli sorumluluğun kurumsal ismi kütüphanelerimizdir. Toplumun tarihteki ayak izlerini arşivleyen kütüphaneler bilgiye erişimi, bilginin kullanılmasını ve paylaşılmasını sağlayan güvenli bir liman gibidir. Kütüphaneler, okuma, merak etme, düşünme, öğrenme, araştırma gibi kişisel gelişimi destekleyen, özgüveni güçlendiren, donanımlı bireyler olmamızı sağlayan kurumlardır. Bu yıl 57’ncisini kutladığımız Kütüphaneler Haftası dolayısıyla önemli bir sorumluluğu üstlenen kütüphane çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mesai arkadaşlarımızın bu gayretlerine, ailelerimizin çocuklarını kütüphanelere yönlendirme noktasında destek olmalarını rica ediyorum. Çocuklarımıza merak ettikleri, kulak kabarttıkları, ilgi ve sevgi duydukları, öğrenmek istedikleri her konuya açılan ‘kitap’ adında bir kapı olduğunu ve on binlerce kitabı barındıran kütüphanelerin hayatlarına renk ve zenginlik katacağını; daha önce bilmedikleri ve duymadıkları yeni konuları, isimleri, yerleri keşfetme imkânı sunacağını öğretelim. Kütüphanelerimiz çocuklarımız için dersler adına bir zorunluluk değil keyifli zaman geçirmek için tercih edilen özel bir alışkanlık olsun” dedi.

Ziyaret, Vali Kadir Ekinci’nin en çok kitap okuyan öğrencilerle kitap üzerine yaptığı sohbet ve çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum