Advert
as

Solhanlı Öğrenciler, Tübitak Bölge Finallerinde

Solhanlı Öğrenciler, Tübitak Bölge Finallerinde

Solhan Farabi MTAL öğrencilerinden Beren Korkut ve Sıla Savan yenilenebilir enerji alanında yaptıkları çalışma ile bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

2204-A Tübitak yarışmaları kapsamında Proje danışmanlığını Solhan Farabi MTAL fizik öğretmeni Enes Durumlu'nun yaptığı, Beren Korkut ve Sıla Savan isimli öğrencilerin yenilenebilir enerji alanında yaptıkları çalışma Bingölden Bölge finallerine katılan 5 proje arasında yer alarak dikkatleri üzerine çekti.
Öğrenciler Çalışmalarında statik bir başka ifadeyle triboelektrik sistemle elektrik üretmeye çalıştı. Projelerini ilerde daha iyi bir şekilde geliştirerek özellikle okul ve kamu alanlarında uygulama planlaması yapmak istediklerini dile getiren öğrenciler Projelerinde yalıtkan malzeme arasına iletken malzemeler koyarak bunların birbirleriyle temasını sağlayarak gerilim elde ettiklerini, bu sayede oluşturulan gerilimle led ampullerini yaktıklarını gösterdiler. 
Öğrencilerin çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Farabi MTAL' yi ziyaret eden il milli eğitim müdürü Rahmi Güney ve kendisine eşlik eden yöneticiler öğrencilerle biraraya geldi.
İl milli eğitim müdürü Güney cesaret ve çabalarından dolayı öğrencileri, danışman öğretmeni ve okul idaresini tebrik edip başarılar diledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum