Advert
as

‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ Uygulaması Gerçekleştirildi

‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ Uygulaması Gerçekleştirildi

Tüm yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de yayaların geçiş üstünlüğü için ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması Kaymakam Kıyıcı başkanlığında gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı'nca trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirilen ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ uygulaması kapsamında ilçemizde yaya geçidine kırmızı çizgi çekilerek, sürücüler uyarıldı.
İçişleri Bakanlığı'nca yurt genelinde başlatılan 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' projesi kapsamında kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. 
Uygulama, Solhan Ş.Mehmet Türksever Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi. Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, kurum amirleri ile emniyet ve jandarma personelleri katıldı.
İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı yaya geçitlerinde vatandaşların karşıdan karşıya geçtiği sırada kazalar meydana geldiğini belirterek, "İçişleri Bakanlığımız tarafından kazaların, özellikle yaya geçidinde meydana gelen kazaların azaltılması için Türkiye genelinde farkındalık çalışmaları yapılıyor. Bugün tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yayaların kırmızı çizgimiz olduğuna dair bir mesaj vermek istiyoruz. Burada yaptığımız uygulamada hem yayaların hem de araç kullanan vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını ve öncelikli olarak yayalara yol vermeleri gerektiğini, yayaların da mutlaka yaya geçitlerini kullanarak karşıya geçmeleri gerektiğini tekrardan dile getirmek istiyorum. Aksi bir durum söz konusu olduğunda acı sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Vatandaşlarımızdan ricam lütfen trafik kurallarına uyalım uymayan vatandaşları da uyaralım. Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değil.” ifadelerine yer verdi.
Kaymakam Kıyıcı program sırasında yoldan geçen bir gurup öğrenciye düdük ve broşürler vererek yaya önceliğine dikkat çekti. Akabinde bir öğrenci ile trafikte araç durdurup trafik hakkında bilgilendirme de bulundu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum