Advert
as

Solhan'a spor salonu yapılmamasına tepkiler çığ gibi büyüyor

Solhan'a spor salonu yapılmamasına tepkiler çığ gibi büyüyor

Gençlik ve Spor Bakanı M.Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Bingöl Yatırımları Protokolünde ilçenin ihtiyacı olan ve yapılacağı taahhüt edilen spor salonunun olmaması tepkilere neden oldu. 2020 yılında doğalgaz boru hattı Solhan'dan geçtiği halde Solhan'a doğal gaz verilmemesi ilçede infiale neden olmuştu. Doğu Anadolu’yu ve Bingöl’ü Efeler Liginde temsil eden Solhan Spor Kulübü spor salonu olmadığı için maçlarını Bingöl'de oynamak zorunda kalıyordu. Yapılması planlanan salonun programa alınmamasına tepkiler artarak devam ediyor.

İmza töreninde Bingöl’e yapılacak olan 1 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası ile soyunma odası ve 500 seyirci kapasiteli portatif tribün yapımı, 1 adet 12 derslik spor lisesi ve spor salonu, 1 adet salonlu gençlik merkezi yapımı, 7 adet mahalle tipi gençlik merkezi yapımı, 18 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, 1 adet kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, 11 adet basketbol/voleybol sahası yapımı, 1 adet 500 kişilik spor salonu yapımı, 100 adet basketbol potası yapımı, 1 adet kayak merkezine soyunma ve kayak odası yapımı, 1 adet gençlik merkezi konferans salonunun bakım onarımının yapımı, Karlıova sentetik çim yüzeyli futbol sahasının bakım onarım işlerinin yapımı ve Hoşkar mahallesinde yapımına başlanan kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahasının tamamlanması yatırımlarını konu alan protokol imzalandı.

Sosyal Medya Ayağa Kalktı

TVF Efeler Ligi, Sultanlar Ligi ve birinci ligler dahil olmak üzere tek Spor salonu olmayan takım Solhan Spor Kulübü taraftarları ve ilçe vatandaşlarının haklı tepkileri sosyal medyada çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde 1TL aidatla Efeler ligine kadar yükselen, herhangi bir menfi duygu gözetmeden gecesini gündüzüne katan Solhan Sporlu taraftarların ve Solhanlı vatandaşların tek taleplerinin Doğu Anadolu’yu ve Bingöl’ü Efeler Liginde temsil eden Solhan Spor Kulübünün kendi kapalı spor salonunun olmaması. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından açıklanan Bingöl Gençlik ve Spor Yatırımların açıklanması sonrası Solhan ilçesine Kapalı Spor Salonunun yapılmaması ilçede tepkilere sebep oldu.

Böylece Spor salonu olmayan tek takım olan Solhan Spor Kulübü 2021-2022 TVF Sezonunda da Bingöl’de oynamaya mahkûm edildi. 

Bingöl Gençlik ve Spor Yatırımlarının açıklanması akabinde sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarla tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

İşte yapılan paylaşımların bazıları;


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum