Advert
as

Umut Kervanı, Ramazan Yardımlarına Başladı

Umut Kervanı, Ramazan Yardımlarına Başladı

Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ayında fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarına başladı.


Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ramazan ayının gelişiyle fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere yaptığı yardımlara hız verdi.
Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

Bingöl Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırmak üzere ‘Ramazan Umut Olsun’ sloganıyla Ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketinin dağıtımını yapmaya başladı.
Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor.
Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, ‘Mübarek Ramazan ayında umudu kırılmış, mağdur olmuş halkımıza bir umut da sizde olmak ister misiniz’ diye yardım çağrısında bulundu.

Ramazan Umut Olsun
Tamaç, Bingöllüleri, rahmet mevsimi olan Ramazan Ayı’nda hayırda yarışmaya davet ederek, “Ramazan öncesinde hazırlıklarımızı tamamladık ve fakir ve muhtaçlara hazırladığımız Ramazan kumanyalarını vermeye başladık. Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bu güne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Koronavirüs salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Pandeminin üzerinden yaklaşık 14 ay geçti. Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay geçirebiliriz. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı hürmetine milletimizin bu zor günlerinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi şarttır. Biz daha önce olduğu gibi bu gün de yarın da yetim ve muhtaçların yanında olmaya devam edeceğiz. Bunun için ‘Ramazan Umut Olsun’ sloganıyla yardım kampanyası başlattık. Bu vesileyle öncelikle hayırseverleri, iş adamlarını, belayı sadaka ile def etmek isteyenleri yetim, muhtaç, 65 yaş üstü evinden çıkamayan ve işsiz kalanlar için bu yardım çağrımıza karşılık vermeye ve paylaşmaya çağırıyoruz. Ayrıca halkımızı evinde kalmaya devam etmesini istiyoruz. Bu konuda tüm Bingöl halkına çağrımız az, çok demeyip ellerinden geldiği kadarıyla bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Elimizden geldiğince tespit ettiğimiz fakir, muhtaç ve mağdur ailelerimize Ramazan kumanyası, kırmızı ve beyaz et, giysi, ayni ve nakdi olmak üzere yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Bize Ulaşanlara Yardımcı Olmaya Çalışıyoruz
Çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Tamaç, “Toplum olarak Ramazan'da biraz daha hayır yapma duyarlılığımız artıyor. Bu vesileyle bizler de bu ayda daha fazla fakire ve mağdura ulaşmak için gayret ediyoruz. Bu ayda mağdur olan herkese bir şekil yardım etmeyi ve ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi ki imkânlarımız kısıtlı olduğu için yine tüm imkânları
zorlayarak, mağdur ailelere yardımlarımızı ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70
Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş
IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01
Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum