Advert
as

Alpaya’dan Dünya Kudüs Günü Açıklaması

Alpaya’dan Dünya Kudüs Günü Açıklaması

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, 1979 yılından beri tüm Dünya Müslümanları tarafından Ramazan ayının son Cuma günü çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle gerçekleştirilen "Dünya Kudüs Günü’’ için açıklamalarda bulundu.

Alpaya, ‘’Bilindiği üzere Ramazan'ın son Cuması Dünya Kudüs Günü olarak kutlanıyor. Bu temsili günde tüm Dünya’ya Kudüs için her daim ayakta olduğumuzu ilan ediyoruz. Ancak bu sene ne yazık ki Türkiye Müslümanları olarak malum salgından dolayı meydanlarda olamıyoruz, esir Kudüs'ümüzün kurtuluşu için meydanları tekbirlerle inletip bu uğurda canımızdan dahi vazgeçtiğimizi, feda etmeye hazır olduğumuzu haykıramıyor ve bunun hüznünü kalbimizin ta derinliklerinde hissedebiliyoruz.

Ancak her şeye rağmen yüreklerimiz, ruhlarımız yine Kudüs sevdasıyla dolup taşmalı, bu Cuma gündem yine Kudüs olmalı, dünya Müslümanlarının ve halkımızın yüreği bu Cuma her zamanki gibi Kudüs için atmalıdır. Bizi biz yapan değerlerimiz ve kutsallarımız uğruna her şeyimizi feda edeceğimizi, meydanlarda olmasakta bunu tüm müstekbirlerin kalbinde yaşatmalıyız. Çünkü Kudüs, Müslümanlar için sadece bir toprak parçası değildir. Bizzat Yüce Allah'ın mübarek kıldığı bir beldedir. Peygamberlerden bir miras, Hazreti Ömer'den, Selahaddin-i Eyyubi'den bir emanettir.

Sadece bu kutsal ve mübarek beldemiz değil, Müslümanlar olarak tüm onurumuz zalim Siyonistlerin işgali altındadır ve bir asra yakındır işgal çetesi tarafından esirdir. Kudüs, Siyonistlerin elinde inlemekte ve Darus-Selam yurdu, adeta dar-ı zulüm ve dar-ı katliam yeri haline gelmiştir. Unutmayalım ki Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların gelip kendisini huzura kavuşturacağı günü özlemle beklemektedir.

Bu vesileyle; yekvücut olmuş bir Ümmet, vahdetle İslam’a sarılan Müslümanlar ve yüreklerimizdeki özgür Kudüs sevdasına kavuşmak ümidiyle tüm İslam Ümmetinin Dünya Kudüs Günü mübarek olsun! ‘’ açıklamalarında bulundu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum