Advert
as

Çiftçilere Tescilli Fasulye Tohumu Desteği

Çiftçilere Tescilli Fasulye Tohumu Desteği

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, "Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi" tohumu, çiftçilere yüzde 75'i hibe ile dağıtıldı.

Bingöl’de tarımsal üretimin devamlılığı için üreticiye yüzde 75 hibeli "Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi" tohumu desteği verildi.

 Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yedisu ilçesi adına Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işareti tescil edilen Yedisu Horoz Kuru Fasulye yetiştiriciliğinin arttırılması ve çiftçilere yeni gelir kapıları açmak adına proje hazırlandı.

 Bingöl Valili İl Özel İdaresince finanse edilen proje kapsamında Yedisu ilçe sınırlarında kuru fasulye yetiştiriciliği yapan çiftçilere,  yüzde 75 hibeli 4 ton Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi tohumu, Yedisu'da düzenlenen törenle üreticilere dağıtıldı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum