Advert
as

GÜNDOĞDU ‘BAYRAMDA BU EMEĞİ ZAYİ ETMEYELİM’

GÜNDOĞDU ‘BAYRAMDA BU EMEĞİ ZAYİ ETMEYELİM’

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Ramazan Bayramı öncesi pandemi ile ilgili bazı uyarılarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, koronavirüs vaka sayılarının düşürülerek kontrol altına alınması hususunda bazı uyarılarda bulundu. Gündoğdu; “İlimizde vaka artışından sonra alınan önlemler, kamu kurumlarımızın etkin mücadelesi, sağlık çalışanlarımızın özverili çalışması ve halkımızın tam kapanma döneminde elinden gelen gayreti göstermesiyle vaka sayılarımızda bir düşüş eğrisi yakalama şansı bulduk” dedi.

“Merkez ve tüm ilçelerimizde istikrarlı bir vaka azalış grafiği elde ettiklerini ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

“Bingöl olarak kurallara uyduğumuzda vaka sayılarımızın azalabildiğini bir kez daha gördük. Vaka sayılarımız kurallara uyduğumuz bu günlerde azalmaya devam ediyor. İl olarak birlikte çok şey başardık, vaka sayılarımızı düşürdük; şimdi önümüzde daha zoru, yani vaka sayısındaki düşüşü güçlendirip, kalıcı hale getirmemiz gereken bir dönem var. Bu da Covid-19 mücadelesinde kararlı duruşumuzu Ramazan Bayramında da korumamızdan, bugüne kadar verilen emeklerin boşa gitmesine izin vermememizden geçiyor.” dedi.

“Verilen bunca emeğin boşa gitmesine neden olmayalım” diyen İl Sağlık Müdürü Uzm. Mehmet Emin Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Lütfen Ramazan ayı boyunca gösterdiğimiz özeni, Ramazan Bayramı'nda da gösterelim. Misafir kabul etmeyelim. Bayramlaşmalarımızı telefonla, görüntülü olarak yapalım. Virüsün aramızda yeniden dolaşmasına, verilen bunca emeğin boşa gitmesine neden olmayalım. Lütfen bu emeği zayi etmeyelim. Bu Ramazan Bayramı birbirimizden ayrı geçirdiğimiz son bayram olsun. Tam kapanmayla gösterdiğimiz bu büyük fedakârlık ve çalışma boşa gitmesin. Vaka sayımızdaki azalışı kalıcı hale getirip, okullarımızın açıldığı, sosyal hayatımızın yeniden hareketlendiği, birbirimizi yeniden gönül rahatlığıyla ziyaret ettiğimiz günlere yeniden ulaşmak, ilimizin rengini yeniden maviye dönüştürmek elimizde. Bunu ancak hep birlikte mücadele edersek başarabiliriz” dedi. Gündoğdu;

“Gerekli özeni ve dikkati göstermememiz durumunda Covid- 19’un ne kadar hızlı yayıldığını hepimiz acı bir şekilde tecrübe ettik. Lütfen koronavirüsü hayatımızdan çıkarmak için Ramazan Bayramında da kurallara uyalım. Akraba, konu-komşu, mezarlık ziyaretlerini erteleyelim. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami riayet edelim. Aşı sıramız gelmişse randevumuzu alarak aşımızı yaptıralım. dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum