Advert
as

Tamaç, Fitre ve zekâtlarınızı son güne bırakmayın

Tamaç, Fitre ve zekâtlarınızı son güne bırakmayın

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, fitre ve zekâtların son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.

Ramazan ayının bitmesine az bir süre kaldı. Fıtır sadakası, Ramazan bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velâyetleri altındaki kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları malî bir ibadet.

Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin, meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri, insanların paylaşma bilincini canlı tutmak.

‘FİTRE VE ZEKÂTLARINIZI ZAMANINDA VERİNİZ’

Fitre ve zekâtların son güne bırakılmaması çağrısında bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Bize ulaştırılan fitre ve zekâtları fakir ve muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Rahmet aylarının sonlarına geldiğimiz şu günlerde sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi unutmamamız gerekiyor. Zor durumda olanlara elimizden geldiği kadar, imkânlarımız dâhilinde yardımcı olmaya çalışalım” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum