Advert
as

HÜDA PAR’dan Siyonist İşgal Terörüne Tepki

HÜDA PAR’dan Siyonist İşgal Terörüne Tepki

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, düzenlediği basın açıklamasında siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki göstererek Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısında bulundu.

Siyonist işgalcilerin yaptığı zulüm ve baskınlar ile Mescid-i Aksa'ya saldırmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.
Bu kapsamda HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı da siyonist terör çetesinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla " Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.
Kültür Camisinde kılınan ikindi namazının ardından cami avlusunda toplanan kalabalık, siyonist terör rejimini tel'in eden, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı destekleyen sloganlar attı.
Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bingöl İl Başkan Yardımcısı Eyüp Bayşu, terörist İsrail'in saldırılarına karşı binlerce Filistinlinin kanlarıyla ve canlarıyla Mescid-i Aksa'yı savunduğunu söyledi.
Filistinlilerin kadın erkek, genç yaşlı bombalara göğüslerini siper ettiklerini aktaran Bayşu, İsrail'in sistemli şekilde hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa'yı işgal etmeye devam ettiğini vurguladı.
Bayşu, “Bugün siyonist terör çetesinin; Müslümanların sadece onuru ve izzetini çiğnemesine, şehirleri harap, bedenleri parçalamasına, katliamlarını gizlemek için basın merkezlerini vuracak kadar gözü dönmesine kahrolmuyoruz. Bugün sadece parça parça olan bebeklerimize, evleri başlarına yıkılan, Allah’tan başka sığınağı olmayan kardeşlerimize, bacılarımıza, kahrolmuyoruz. Bugün aynı şekilde koskoca İslam aleminin, yapılan bu zulmü hiçbir şey olmamış gibi seyretmesine de kahroluyoruz. Artık kelimelerin, kınamaların ötesine geçmemiz gereken noktadayız. Zulmü daha ne kadar seyredeceğiz, daha kaç parçalanmış bedene ağlayacağız! Bombaların ölüm yağdırmasına daha ne kadar ah-u vah edeceğiz?! Ateş sadece düştüğü yeri değil yüreklerimizi de yakıyor. Mazlumun feryadı arşı titretirken İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi için daha kaç şehirin yakılması, kaç bedenin parçalanması gerekecek.

Ey İslam beldelerinin yöneticileri!
Artık kendinize gelin! Kudüs’ün özgürlüğüne giden yol hiç şüphesiz direniştedir. Direniş hareketine siyasi, ekonomik ve askeri olarak destek verin. Mescid- Aksa ve Müslüman kardeşlerimize kalkan olun! Sokakları kan gölüne çeviren katilleri durduracak adım atın! Ülkelerinizin İşgal rejimine sağladığı siyasi, ekonomik, askeri imkanları derhal sonlandırın. Hiç şüphesiz İslam, korkakların değil cesur ve atılganların omuzunda yükselecektir.
Ey Birleşmiş Milletler!, Ey insan hakları savunucusu olduklarını iddia eden kuruluşlar! Neredesiniz? Ey İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye devletler! Siz Filistin’i, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için kurulmadınız mı? Daha kaç kez tecrübe edeceksiniz? İsrail, laftan-sözden anlamıyor! İsrail, Cuma günleri camilerden okunan hutbelerden anlamıyor! İsrail, kınanmaktan anlamıyor! Tarih şahittir ve bugünlerde bir daha tecrübe edilmiştir ki; İsrail, ancak ve ancak güçten anlıyor! Ve bu gücü harekete

geçirmenin zamanı çoktan gelmiştir! Gün, topyekun İslam alemi ve dünya barışını korumakla görevli uluslararası kuruluşların İsrail’in zulmüne DUR deme günüdür! Gün, siyonistlere anlayacağı dilden ve en yüksek perdeden konuşma günüdür! Vakit bu zalimlere anladıkları dilden konuşma vaktidir!
Sadece Müslümanlara değil, insana ve insanlığa da düşman olan hastalıklı bir ruh haliyle karşı karşıyayız. Tüm dünya da biliyor ki siyonistler işgal, şiddet ve terörden beslenen, yeryüzündeki huzurun ve güvenin önündeki en büyük engeldirler.
Kudüs, ırkçı-siyonist işgalden kurtulup huzur ve güvenlik yurdu haline gelmedikçe, İslam ülkelerinin, İslam aleminin ve dünyanın huzur bulması mümkün değildir. Kudüs’ün, Gazze’nin ve Filistin’in işgalci ırkçı-emperyalistlerden tamamen temizlenmesini sağlamak ve o mübarek mekanların yeniden insanların huzur ve barış yurdu olmasını temin etmek bizlerin en kutsal vazifesidir.
İslam toplumunun faaliyet gösteren bütün teşkilatlarını, insanlık onurunu korumayı görev sayan tüm sivil toplum kuruluşlarını; Kudüs’ün barış yurdu olmasının temini için bir araya gelerek en güçlü tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz.
İslam ülkelerinden; ordularını Kudüs şuuruyla teyakkuza geçirmeye, İsrail’e karşı somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Nasıl ki Azerbaycan’a, Karabağ’a askeri destek sağlandıysa Filistin için de aynı destek sağlanmalıdır, diyoruz.
Yeryüzünde barış ve adalete inanan bütün insanlığı; işgale, haksızlığa ve sömürüye karşı Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya, zalimin karşısında direnişin yanında yer almaya çağırıyoruz.
Unutmayalım ki, “Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler asla diz çökmez”
Evet, artık söz değil harekete geçme vaktidir. Vakit Ümmetin, ordularını ve namlularını siyonist işgalcilere yönelteceği vakittir. Gün, Kudüs’ün özgürlüğü için askeri, siyasi ve ekonomik politikaların devreye sokulması gerektiği gündür.” şeklinde konuştu. 
Basın açıklaması sonrasında Molla Sahip Korkutata, Filistinliler için dua edip şehit olanlar için gıyabi cenaze namazını kıldırdı.
Akabinde siyonist İsrail'i kınamak amacıyla araçlarla konvoy gerçekleştirildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum