Advert
as

Evsiz Vatandaşa Çadır Desteği Verildi

Evsiz Vatandaşa Çadır Desteği Verildi

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve AFAD işbirliğiyle yıllar sonra köyüne dönen evsiz vatandaşa çadır desteğinde bulunuldu.

Yıllar sonra köyüne dönen vatandaş’ın kalacak evi olmadığı için geçici barınma ihtiyacının karşılanması için Solhan Sosyal Hizmetleri tarafından AFAD’tan çadır temin edilerek kurulumu gerçekleştirildi.
İlçe merkezine 2 buçuk saat uzaklıkta yer alan Arslanbeyli köyü Kapaklı Mezrası Piyeğeni mevkiinde ikamet eden bir vatandaş barınağa ihtiyacı olduğunu belirterek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Meslek elemanları tarafından yerinde yapılan incelemeler sonucunda Kuruluş Müdürü Seyfettin Özdemir’in AFAD ile iletişime geçmesi üzerine vatandaşın ihtiyacı karşılandı.
1992 yılında PKK’nın yoğun baskısı nedeni ile evini ve mallarını terk ederek ailesi ile birlikte Mersin iline göç etmek zorunda kalan, düzenli bir işinin ve gelirinin olmaması nedeni ile maddi- manevi anlamda zor günler geçiren bir vatandaş çözümü köyüne dönerek hayvancılık yapmakta buldu. Arslanbeyli köyü Kapaklı Mezrası Piyeğeni mevkiine yerleşen vatandaş kalacak yerinin olmadığını, maddi anlamda toparlanacağı zamana kadar geçici süreliğine çadırda kalabileceğini belirterek Sosyal Hizmet Merkezine çadır desteği için başvuruda bulundu. Vatandaşın ihtiyacının yerinde tespit edilmesi amacı ile köye sosyal inceleme yapmak için giden meslek elemanlarının hazırladıkları bilgi notu Müdür Özdemir ile paylaşıldı.  Özdemir’in İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Sedat Doğan ile iletişime geçmesi üzerine ihtiyaç duyulan çadır vatandaşa zimmetlenerek kullanımına sunuldu. 
Vatandaşın çadır kurulumunu bilmediğini beyan etmesi üzerine Müdür Özdemir ve personelleri ilçe merkezine 2 buçuk saat uzaklıktaki Arslanbeyli köyü Kapaklı Mezrası Piyeğeni mevkiine giderek çadırın kurulumunu gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özdemir,"Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına her türlü taleplerini değerlendiriyor, kurumumuz hizmet modülleri sınırlarına giren taleplerini bizzat karşılıyor,  hizmet modüllerimizin dışında kalan talepler için ise "aracı" rolümüzü yerine getirerek ihtiyaçlar ile kaynakları buluşturuyor,  ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu süreçte taleplerimizi geri çevirmeyerek çadır desteğinde bulunan,  vatandaşımızın mağduriyetini gideren İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Sedat Doğan' a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum