Advert
as

Yılmaz ile Berdibek Vatandaşlarla Buluştu

Yılmaz ile Berdibek Vatandaşlarla Buluştu

Ak Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz ile Feyzi Berdibek bayram ziyaretleri kapsamında ilçe merkezinde bulunan Şeyhanoğlu çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçe vatandaşları ile buluşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bakan Süleyman Soylu tarafından Solhan’da Hükümet Konağı yapılacağı müjdesinin verildiğini, aynı zamanda yapılan istişareler sonunda Solhan Devlet Hastanesi’nin D statüsünden C statüsüne yükseltildiğini dile getirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Solhan Belediyesi Eski Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nazmi Çalışan ile Bingöl’den ve Solhan’dan partililerin katılımıyla Solhan’da bayram ziyareti gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda açılış konuşmasını ve ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Çalışan;" Sayın Bakanımız, milletvekilimiz ve misafirlerimiz öncelikle hepiniz hoş geldiniz ve bayramınız mübarek olsun. Değerli Bakanım değerli vekilim sizler şu kısa dönem içerisinde 6 tane Bakanı Bingöl İlimize getirdiniz ve Solhan'a birçok şey yaptınız. Kangren haline gelen bir kanal vardı ilçe merkezinde o kanal işini çözdünüz. 1959 dan beri olan hükümet konağımızın yerine yenisinin yapılması için Sayın Bakanımız Süleyman Soylu geldiğinde onun müjdesini verdi sizlerin sayesinde. Tarım Bakanımız geldi sizlerin desteği ile Arakonak Murat havzasına alındı. Yine Tarım Bakanlığı tarafından DSİ kanalı yapılıyor, göletler yapılacak ve kesimhane için başvurduk onlarda çıkacak inşallah. Değerli Bakanım Solhan’a çok şey yapıldı ama Boğlan kavşağı yapılamadı. Ne görüşmeler yapıldığını çok iyi biliyoruz inşallah o da yapılacak. Gençlik Spor Bakanımıza dedim ki, Solhan’a tam teşekküllü bir spor salonu istiyorum dedim. Evet, Allah’ın izniyle bu da olacak dedi ve bir söz vermişti. Solhan da salonumuz var küçüktür, Solhan’ın hakkı daha büyük bir salon, çünkü beş bin tane gencimiz var. Bingöl’ün bütün sosyal faaliyetlerini Solhan üstlenmiştir. Ben Solhan’daki gençlere müteşekkirim. Bizim alnımız ak gerek sporuyla gerek müsabakalarıyla biz Bingöl’ün yüzde ellisini teşkil ediyoruz. Ama bunu bilmek lazım Solhan ilçemize çok şeyler yapıldı ve yapılmaya devam edecek. Güzel şeyler olacak yeter ki sabırlı olalım Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi.

Programa katılanların bayramını tebrik eden Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız;”Belediye olarak rutin hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Çok ciddi manada problemimiz yok sadece doğalgazdan kaynaklı, açılan yollarımız vardı. İhalelerini yaptık en kısa zaman da firma işe başlayacaktır. Bunun yanında tüm dünyada da olduğu gibi ilçemizde de maalesef bu sene kuraklıktan kaynaklı bir su problemi yaşıyoruz. Bizde 40 km mesafede bir kaynak tespit ettik. Hemen iller bankasına resmi yazımızı yazdık. Teknik elemanlar gelecek hep birlikte inşallah yerinde inceleyip bize o suyu buraya nasıl taşıyabiliriz onun öncülüğünü yapacaklar. Ondan sonra Allah nasip ederse sizlerin desteği ile katkısıyla inşallah Solhan'ımızı bu sudan faydalandırma adına gayretlerimizi çabalarımızı ortaya koyacağız. Onun dışında dediğim gibi Solhan gerçekten gelişme noktasında ciddi hizmetler almış. Yıllardan beridir, hem yerel idareleri olarak Belediyelerimiz, hem de genel olarak hükümetimiz sizlerin ciddi katkılarıyla hizmetlere ev sahipliği yapmıştır. Rabbim bu hizmetleri daim kılabilme adına alternatif çözümler, vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırıcı daha iyi hizmetlerle buluşturma adına inşallah bütün gayretlerimizi çabalarımızı ortaya koyacağız. Ben tekrardan katılımınızdan dolayı İlçemizi ziyaretinden dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Siz Değerli Solhanlı hemşerilerimi de en kalbi duygularımla selamlıyorum. Allaha emanet olun."ifadelerini kullandı.
Akabinde konuşma yapan Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek;"Tabi ben Solhan'ı ve Bingöl arası bütünlüğü ortaya koyarken hep şunu diyorum. Bingöl Solhan'ın kalbidir. Solhan Bingöl'ün Akciğeridir. Yani biz bir bütünüz. Birbirimizi tamamlıyoruz. Her konuda Solhan'a hizmet bizim için şereftir. Sayın Bakanımla, hazirunla her zaman birşeyler yaparken biz bazı istisnaları da göz önüne tutuyoruz. İlçelerimize yapılan hizmetlerden ziyade bazı konularda da sizlerin yanında olmaktan da gurur duyduğumuzu her ortamda da ifade ediyoruz. Biz teşkilat olarak Solhanlıların yanında olmaktan gurur duyar şeref duyarız. Her zaman yanınızda olma adına da her ortam da her platformda da şunu demişiz, 'Hizmet bizim için biz hizmete talibiz, bu konuda milleti yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden bir toplumuz. Halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla yaşayan bir toplumuz' bu vesileyle her zaman yanınızda olmaktan şeref duyarız. Allah sizden razı olsun. Allah birlik beraberliği daim kılsın. Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi.
Vatandaşların bayramını tebrik ederek konuşmalarına başlayan Cevdet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Bu sene içinde Bingöl’e 6 bakanımız gelmiş. Gelen her bakanımızla çeşitli programlar yapıyoruz ama en özel programımız İlçe Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızı Bakanlarımızla bir araya getiriyoruz. Onlar bize iletiyor biz de bakanlara iletiyoruz ama diyoruz aracı olmasın bir de kendileri doğrudan bakanlarımızla taleplerini, beklentilerini, sorunlarını anlatsınlar istiyoruz. Bu toplantılar çok da verimli oluyor. Tabi bakanlarımız bürokratlarıyla geliyorlar.  Notlarını alıyorlar, orada karar vermeleri mümkün olan konularda hemen orada karar verip talimat veriyorlar. Çalışılması gereken bir konuysa bürokratlarına bu konuları çalışın diyorlar. Bu sene böyle güzel toplantılar yaptık. Bütün ilçelerimizde, bütün beldelerimizde bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Solhan her zaman bizim hizmet etmekten iftihar ettiğimiz, memnuniyet duyduğumuz bir ilçemiz elimizden geldiği kadar da hizmet ediyoruz. Solhan’ımızın altyapısı, yolları, küçük sanayisi, hastanesi, yurtları, pansiyonları, okulları birçok hizmeti bu güne kadar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Köylerimizdeki hizmetler, belediye hizmetleri yapılıyor. Huzurlarınızda hem eski belediye başkanına hem de yenisine Şükranlarımı sunuyorum. Solhan belediye başkanları konusunda gerçekten çok şanslı. Hep güzel hizmetler eden arkadaşlarımız oldu. Tüm Türkiye’ye baktığınız zaman bütün illerde bütün ilçelerde, bütün beldelerde, bütün köylerde, bütün mezralarda AK Parti’nin mührü var, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mührü var. Bu konuda hepimiz çok mutluyuz.”
Konuşmalarını Solhanlıların talepleriyle sürdüren Yılmaz, şunları aktardı: “Solhan’ın geçen yıl dile getirilen çok önemli bir talebi vardı. Aşamadığımız bazı problemler vardı. Kamunun yapamayacağı bir takım harcamalar vardı. Kamu harcaması olsaydı yapılırdı ama kamu harcaması değil de işin hibe gerektiren bir bölümü vardı o konuyu baraj açılışında çözmüş olduk. İş adamlarına dedik ki Bingöl adına sadece Solhan için sizden bir şey istiyoruz. Siz bu arada baraj yaptınız, sizden tek ricamız var dedik. Solhan’ın doğalgaz meselesini çözecek hibeyi yapmanız. Çünkü devletin bir hukuku var, belli harcamaları yapamıyor.  Dolayısıyla o konuyu özel sektörle hibe şekliyle çözmemiz gerekiyor. O sorunu çözdük yatırımı hızlandırdık kış gelmeden de doğalgaz Solhan’ımıza kavuştu. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdi Solhan’da özellikle gelecek kış yaygınlaşma sağlanmış olacak, hava kalitesi değişecek, insanların sağlığından tutun orman varlığına, ödenen faturaya kadar her şeyi etkileyecek. Bu sadece bir örnek. Son dönemlerde hükümet konağıyla ilgili sağ olsun Süleyman Soylu bakanımız hükümet konağı müjdesini verdi. Yeni bir hükümet konağına, kendisine yakışır bir hükümet konağına Solhan’ımız kavuşacak inşallah. Hastanemizin statüsüyle ilgilide baya talep vardı 75 yatak kapasitesine çıkartılarak D’den C’ye dönüştürülsün diye  bir talep vardı bu da gerçekleşti. Bu da Solhan’ımıza hayırlı olsun inşallah.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum