Advert
as

Gili:"Mücadelemiz Devam Edecek"

Gili:

Mavi Marmara gazisi Muhittin Gili, Mavi Marmara saldırısının 6'ıncı yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada, Filistin özgürleşip ve Kudüs işgalden kurtuluncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

 

 

Gazze'ye insani yardım götürmek ve Siyonist ambargoyu kırmak için harekete geçen, ancak Akdeniz sularında İsrail saldırısına maruz kalan Özgürlük Filosu ve Mavi Marmara Gemisinde 10 kişi katledilmiş onlarca kişi de yaralanmıştı. O gün gemide bulunanlardan biri olan Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gili, saldırısının 6. yılı münasebetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince yapılan saldırıda ayağından yaralanan Gili, “İsrail,  yardım götüren Yardım Gemisi Mavi Marmara’yı vururum bana kâr kalır, düşüncesiyle hareket ettiğini belirterek, İsrail misali şuna benzer, “ava giden avlanır” İsrail daha büyük bir hilenin peşindeydi.  Ama Allah’ın yardımıyla aldığımız tedbirlerle tüm dünyaya rezil oldu. Yaptığı saldırıyı bütün dünya canlı yayında izledi. Savaş uçakları, savaş gemileri ve savaş helikopterleriyle eli silahsız insanlara nasıl davrandığını ve saldırdığını tüm dünya şahit oldu. Allah İsrail’in hile oyununu bozdu.” dedi.

 “Ümit ediyoruz ki dokunulmaz denilen İsrail, Lahey’de yargılanacak”

 Lahey'de çıkan kararla ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını ifade eden Gilli, “Geçen yıl Uluslar arası mahkeme olan Lahey'de çıkan karar bizim için çok önemli ve orada verilen karar İsrail’in savaş suçu işlediği yönünde. Mahkeme savaş suçunun ağırlık derecesi ile alakalı olarak tekrar bizleri dinleyecek. İnşallah yeni verilecek kararla Netanyahu dâhil üst düzey İsrailliler yargılanacak. İsrail’in yaptıkları hep yanına kâr kalırdı ve dokunulmaz olduğu söylenilirdi. Ama öyle bir dokunuldu ki…  Zulüm yapan, vahşetleri işleyen ve yıllarca mazlum Filistin halkına kan kusturan bu despot İsrail, eğer mahkemede yargılanmaya başlanırsa bundan sonra İsrail gibi zalim ve vahşet sahiplerinin de bu dünyada yargılanacağı anlamına geliyor. Kesinlikle bu haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz.”  ifadelerini kullandı.

 37 ülkenin, İsrail hakkında davacı olduğunu belirten Gili, “Bu ülkeler, Lahey'de devam eden davaya dâhildirler, İsraillin aleyhinde olan davada davacıdırlar. Bu mahkemede İsrailli yetkililerin yargılanıp ceza almaları için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Burada ceza alsalar da yetmez.

 “İsrail hiçbir zaman güvenilir değildir”

 İsrail ile Türkiye ilişkilerine de değinen Gili, “İsrail hiçbir zaman güvenilir değildir. Bu arada İsrail ile Türkiye arasında; özür, tazminat ve abluka ile alakalı olarak temaslar devam ediyor, şunu herkes bilsin ki bunlar yeterli değil, Abluka her yönüyle kalkacak ve Filistin ve Kudüs özgürleşinceye kadar ve işgalden kurtuluncaya dek mücadelemiz devam edecek.” diye konuştu.

 Son olarak saldırı akşamını anlatan Gili, İsrail askerlerin korkaklığına dikkat çekerek, “İsrail askerleri gemiye asker indirirken, engel olmaya başladık.  Kimi askerleri esir aldık, elimizde her hangi bir silah yoktu. İsrail askerleri o kadar korkar ki,  Esir aldığımız İsrail askerleri altlarına ettiler, af edersiniz altlarını pislediler. O kadar ki korkak bir millet.” şeklinde konuştu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum