Advert
as

Solhanlı Sporcular Milli Takım Gelişim Kampına Katılacak

Solhanlı Sporcular Milli Takım Gelişim Kampına Katılacak

Atletizmi Geliştirme Projesi (AGP) ve Bölgesel Kros finallerinde Bingöllü sporcular Türkiye İkincisi olurken, dereceye giren Solhanlı sporcular Sedat Açan ile Musa Ayaz Çakar Milli Takım Kampına katılmaya hak kazandı.

Gaziantep’te düzenlenen Atletizmi Geliştirme Projesi (AGP) ve Bölgesel Kros finallerinde Bingöllü sporcular Türkiye İkincisi oldu. Bingöl'den dereceye giren 6 sporcunun 3’ü kız, 3’ü de Erkek atletten oluştu. Üç erkek sporcu arasında yerini alan Solhanlı sporcular Sedat Açan ile Musa Ayaz Çakar antrenörleri eşliğinde Milli Takım Kampına katılmaya hak kazanarak ilçemizi onurlandırdı.

Atletizmi Geliştirme Projesi ve Bölgesel Kros finallerinin yapıldığı Gaziantep’te yaklaşık 600’den fazla atlet bir araya geldi. Doğum tarihleri 2004 ila 2009 arasında değişen farklı kategorilerdeki geleceğin yıldızı atletler, pandemi kurallarının uygulayarak açık havada çok güzel yarışmalarla rekabetin tadını çıkardılar. Yarışmanın final etabından 2008-2009 kızlarda ferdi Türkiye 2 ve 3’üncülüğü takım halinde averaj ile Türkiye 1’inciliğini kaçırarak ikinci olurken, 2’si Solhanlı sporcu olan erkekler 2008-2009 kategorisinde de Bingöllü sporcular Türkiye ikincisi oldu.

Yarışmaları Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ile birlikte takip eden TAF Başkanı Çintimar, desteklerinden ötürü kendilerine birer plaket takdim etti. Müsabakalar sonrası ödül töreni gerçekleştirildi ve her kategoride ilk altıya giren sporculara madalyaları ve para ödülleri takdim edildi.

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “ Türkiye Atletizm Federasyonunun Faaliyet takviminde yer alan ve 26 Mayıs 2021 tarihinde Gaziantep ilinde gerçekleşen Atletizmi Geliştirme Projesi Final Yarışmaları 6 kategoride 492 sporcunun katılımıyla yapıldı. Yarışmalara ilimiz; 4 Takım, 18 sporcu ile katılım sağladı. 2008-2009 Doğumlu Kızlar Kategorisinde yarışan sporcularımızdan Tülin Barut Türkiye İkincisi, Merve Gezici Türkiye Üçüncüsü olarak kürsüde yer aldı. Bu kategoride yarışan sporcularımızdan Büşra Tekbaş Türkiye dokuzuncusu oldu ve 2008-2009 Doğumlu Kız Takımımız 14 Puanla Türkiye İkincisi olarak önemli bir başarı elde etti.
2008-2009 Doğumlu Erkekler Kategorisinde; Cahit Kaya Türkiye Sekizincisi, Musa Ayaz Çakar Türkiye Dokuzuncusu oldu. Erkek takımımız topladığı 39 puanla Türkiye İkincisi olmayı başardı ve ilimize kız takımımızın ardından bir diğer Türkiye İkinciliği Kupası kazandırdı. 
2004-2005 Erkekler kategorisinde yarışan sporcularımızdan Sedat Açan Türkiye Altıncısı olarak Milli Takım Kampına katılmaya hak kazandı.
Kategorilerinde ilk 10 derece elde eden sporcular, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından açılacak Milli Takım Kampına katılacak ve gelişimleri takip edilerek Türk sporuna yeni yeteneklerin kazandırılması sağlanacaktır. Bu kapsamda 6 sporcumuzun yarışmaları ilk 10 içerisinde tamamlaması ve gelişim kaydeden sporcuların seçilmesi ile Milli Takım Kampına ilimiz 6 sporcu, 2 Antrenör ile katılmaya hak kazandı. Ayrıca yapımı tamamlanarak hizmete açılan ve İl Müdürlüğümüze bağlı Sporcu Eğitim Merkezine sınavsız yerleşme hakkı elde sporcularımız; hazırlıklarını ve gelişimlerini bu yapı içerisinde sürdürme imkanına sahip olacaklar.” ifadeleri yer aldı.

Konu ile İlgili açıklama yapan Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen; ‘’Böylesi önemli bir başarıyı ilimize kazandırdıkları için sporcularımızı, antrenör ve temsilcilerimizi tebrik ediyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılacak Maraton kafilesinin belli olması ve bu büyük organizasyonda ilimizi ve ülkemizi temsil edecek Milli Sporcumuz Yavuz Ağralı ile gururlandık. Atletizm branşında gelen bu başarıların devam etmesini ve diğer branşlarımızda da böylesi önemli organizasyonlara daha fazla sporcu hazırlamak ve göndermek, hedeflerimiz arasında yer almaktadır.’’ dedi.

Gaziantep’te düzenlenen Atletizmi Geliştirme Projesi (AGP) ve Bölgesel Kros finallerinde sporcularını yalnız bırakmayan Solhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan, “Hakkımızda hayırlısı diyerek çıktığımız bu yolda... Gaziantep ilinde yapılan Atletizmi Geliştirme Projesi Türkiye Finalleri Yarışmalarına Bingöl ilimizden 18 sporculuk kafilesi ile katıldık. İlçe olarak 8 sporcu ile il takımızda yer aldık. Türkiye şampiyonasında Milli takım geliştirme kampına 3 erkek sporcunun ikisinin Solhanlı olması ile katılma hakkı elde etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gururun baş mimarı Ümit Sekin hocamız ve yaz-kış demeden yarışmalara katılarak ve bizleri gururlandıran sporcu gençlerimizi tebrik ediyorum. Başta İl Müdürlüğümüze, Kaymakamımıza, Solhan Belediye Başkanımıza, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü camiamıza, Bingöl Atletizm camiamıza, Solhan Gençlik ve Spor Müdürlüğü camiamıza ve gençlerimize destek veren, güvenen Tüm kurum ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bu gurur tüm Solhan’ındır, bu gurur tüm Bingöl’ündür. Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Ülkemizi temsil edecek olan Solhanlı Yavuz Ağralı kardeşimize de başarılar diliyorum. ”  ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum