Advert
as

Kaya;”Nato Boru Hattı Üzerinde Usulsüz Binalar Yapılmış”

Kaya;”Nato Boru Hattı Üzerinde Usulsüz Binalar Yapılmış”

Yeni Mahalle Sakinlerinden İbrahim Kaya, Nato Boru Hattı Üzerinde Usulsüz Bina Yapıldığını ifade etti.

 

 

 

Denetimlerin yetersizliğinden dolayı Nato Boru Hattı Üzerinde birçok usulsüz bina yapıldığını ifade eden İbrahim Kaya, belediye ve Solhan Nato şubesini göz yummakla itham etti. Kaya,” Solhan'da Nato boru hattı geçmektedir. Bu hattın üzerinde maalesef kalıcı yapılar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Komşularıma ait iki apartmanın yarısı boru hattının üstünde yapılmıştır. Bu durumu yetkililerle konuştuğumuzda bize Nato boru hattı üzerinde yapılan yapıların Nato'dan (arazi) kiralandığını dile getirdiler. Nato resmi sitesinde bakıldığında şu yazı karşımıza çıkmaktadır; Nato Akaryakıt Boru hattı kamulaştırma sınırı olan 5 metre sağı ve 5 metre solunda her ne şekilde olursa olsun inşaat yapılmaması, ruhsat verilmemesi Kamulaştırma sınırı içine bağ, bahçe tesis edilmemesi gerektiği belirtilmektedir. Dolayısıyla burada yapılan yapılara göz yumulmuştur.”dedi.

Konu hakkında iddialara cevap veren İmardan Sorumlu Zabıta Memuru Murat Rüstemoğulları,”Adı geçen şahıs, belediyeye ait peyzaj çalışma alanında duvar yapımına müsaade etmediğimiz için bu tür iddiaları gündeme getirmektedir. Ayrıca Nato boru hattı üzerinde yapılan hiçbir yapıya müdahale etmemiz mümkün değildir. Tamamen Nato boru hattı yetkilileri sorumluluğu altındadır. Adı geçen şahsın binası bile Nato boru hattı üzerinde olduğundan Nato Solhan şubesi tarafından mahkemeye verilmiştir.”dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum