Advert
as

Öğrenciler LGS İçin Ter Döktü

Öğrenciler LGS İçin Ter Döktü

İki oturumda gerçekleştirilen sekizinci sınıf öğrencilerinin katılım gösterdiği Liselere Geçiş Sistemi sınavı sona erdi.

LGS 2021 bugün iki oturum ile gerçekleştirildi. İlk oturumu Pazar günü saat 09.30'da başlayan LGS'ye 1 milyon 243 bin 801 öğrenci katılım sağladı.

973 yurt içi ve 5 yurt dışı merkezde 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda yapılan sınavda yaklaşık 350 bin sınav görevlisinin görev yaptı.
Tüm sınav merkezlerinde Covid-19 salgınına karşı gerekli tedbirler uygulandı. Öğrenciler salgın tedbirleri kapsamında içeriye alındı.
Sınav esnasında kolluk kuvvetleri okulların çevresinde devriye gezerek gürültüye yol açabilecek durumları ortadan kaldırdı. Sınav boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını arttıracak çalışmalara ağırlık verildi.
Öğrenciler ilk oturumda sözel alandan 50 soruyu cevaplamaya çalıştı. İlk oturum 75 dakika sürdü ve 10.45'te sona erdi.
40 sorunun yer aldığı LGS ikinci oturumu ise saat 11.30'da başladı ve 80 dakika sürdü. Sayısal alan sorularından oluşan ikinci oturum 12.50'de bitti.
Sınav sonuçları, 30 Haziran'da açıklanacak. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum